Чланови АК „CROSS“ за викенд донели 24 медаље

JP Putevi Brcko

Чланови атлетског клуба „CROSS“ из Брчког протеклог викенда имали су велики изазов на два такмичења са којих су се вратили са освојених 24 медаље.

Брчански атлетичари, са тренерима Драгишом Јанковић, Ђорђем Самарџићем и Давором Тодоровићем, наступали су на такмичењима у Власеници и у Соколцу.

Наступом на јесењем кросу и скоковима у даљ у Власеници запажене резултате остварили су: Дајана Мијатовић 1. место у дисциплини 300 метара, Теа Кнебл 2. место  400 метара која је наступала и у дисциплини скок у даљ где је освојила 3. место.

Млађен Самарџић у дисциплини 600 метара освојио је 1. место док је скоком у даљ однео бронзану медаљу.

Ива Блажевић у кросу на 600 метара пласирала се на 3. место. Огњен Симикић такмичио се у две дисциплине, крос на 600 метара и скок у даљ где је освојио две бронзе а у женској дисциплини скок у даљ треће место заузела је Љубица Мијатовић.  Бакир Баковић такође је наступао у две дисциплине од којих је сребром се окитио у дисциплини на 400 метара а бронзом у скоку у даљ а трком на 200 метара златну медаљу освојила је Данијела Перић.

Осим такмичара који су освојили медаље, наступили су и Елена Јанковић, Ана Тодоровић, Анђела Томић, Милица Миљанић.

Наредни дан Кросовци су наступили на такмичењу у Соколцу за старије пионире.

Златну медаљу освојили су, Софија Крајшумовић спринтом на 100 метара, која је учествовала и у истој дисципли на 300 метара где је заслужено освојила друго место. Недостижни „Турбо„ Млађен Самарђић у трци на 1500 метара оставио је далеко иза себе друго пласираног и заслужено се окитио златном медаљом.

Остале медаље освојили су Бакир Баковић 2. место на 100 метара и 3. место у скоку у даљ. Затим, Ива Блажевић брза у брзом ходању, Катарина Јовановић 3. место бацање кугле и у дисциплини штафета 4 x 100 метара, у којој су учествовале Теа Кнебл, Софија Крајшумовић, Катарина Јовановић, Ива Блажевић, где су освојиле заслужено 2. место.

„Наши такмичари су јако уморни и време им је за заслужен одмор. Међутим, имамо још екипно такмичење у кросу које ће се одржати у Прњавору 29. овог месеца након чега ће екипа ићи на заслужен одмор„, истиче тренер Ђорђе Самарџић.

Сумирајући резултате, председник клуба Давор Тодоровић оценио је ову годину веома успешном

„Немогуће је бити незадовољан када имате овакву екипу која не зна за пораз и која увек тежи ка још бољим резултатима. Из тог аспекта гледано веома сам задовољан. Морам нагласити да смо ми у клубу задовољни и самим одзивом, како одраслих тако и најмлађих чланова у нашем клубу који тек улазе у атлетске воде. Немогуће је а не споменути да ми радимо у катастрофалним условима за рад, почевши од реквизита које импровизујемо јер немамо могућности да их набавимо, али исто тако и од самог терена на којем тренитамо, а јавности је познато да у Брчком атлетски стадион не постоји, а да не говоримо да немамо ни свлачионице.

И поред свега ми се увек са атлетских такмичења враћамо са великим бројем освојених медаља. Верујемо да ће једног дана надлежни у Влади коначно схватити ко је где и коме треба помоћи, када је Атлетика у питању у нашем граду. Без спонзора и помоћи града ми смо једини и прави прваци у РС и БиХ, када се ради о краљици свих спортова, о Атлетици„, закључује Тодоровић.

Фотографије погледајте :ОВДЕ

MD MONTEL