БРЧАНСКИ ИЗБОР ЗА СПОРТИСТУ ГОДИНЕ – ЛАКРДИЈА НЕВИЂЕНИХ РАЗМЕРА

Kolubara

Месецима се препричава по брчанским кафићима ко ће све добити титулу ’’Спортисте године’’. Данима сви овдашњи спортски познаваоци ’’из прве руке’’, уз обавезно ’’у поверењу’’, шапућу име најбољег. Чак и пре него што се именује жири, пре него што се сви учесници пријаве за избор, чаршија прати и зна све од А до Ш.

’’НЕШТО ТРУЛО У ДРЖАВИ ДАНСКОЈ’’!!!

Увек је било незадовољних учесника. Увек је било уштимавања. Увек је било грешака. Али никад као ове године!

Наиме. Организатори овогдишње манифестације за ’’ИЗБОР СПОРТИСТЕ ГОДИНЕ’’, у категорији Атлетских клубова, занемарили су сав успех Млађена Самарџића, члана Атлетског клуба ’’Cross’’ из Брчког и, у овој спортској категорији, признање су доделили другоме.

Млађен Самарџић или ’’Турбо Млађо’’ – како јавност од миља зове овог младог дугопругаша несвакидашње брзине у категорији старијих пионира – са такмичења се у Брчко враћа увек окићен медаљама. У прошлој години освојио је 8 златних, 4 сребрне и 4 бронзане медаље. Проглашен је за најуспешнијег такмичара за 2016. годину на нивоу Републике Српске у категорији пионира.

Очигледно да сав овај успех није био довољан да и у Брчком добије титулу најуспешнијег атлетичара те је иста припала Борису Клашнићу из Атлетског клуба Брчко.

Незадовољан оваквом одлуком жирија манифестације, Млађен Самарџић, са доказом у руци, хтео је са позорнице брчанског Дома културе да се обрати јавности. Како у својој намери није успео због наставка програма, Градоначелник Брчког Синиша Милић, пришао је Самарџићу и позвао га да сутрадан разговарају о овом проблему. Уверен да ће са градоначелником имати конструктиван разговор Самарџић је одустао од првобитне идеје да на позорници разоткрије неправду.

’’Немам ништа против Клашнића, али је чињеница да ми је неправедно ускраћено ово признање јер имам више медаља и боље резултате од њега’’, појаснио је Самарџић.

Руководство клуба је видно разочарано јер кажу да су уредно пријавили Самарџића за ову манифестацију са свим резултатима које је Савез оверио и потписао за разлику од пријаве АК ’’Брчко ’’ која је достављена на обичном А4 формату папира без печата и без потписа.

И брчанска јавност, негодовањем на свим друштвеним мрежама, веома је разочарана оваквим исходом манифестације.

’’Крајње је време да ову ’’игранку’’ неко прекине и коначно стави тачку на срамоту која годинама траје у спорту’’.
’’Проглашавају се мање вредни’’.
’’Награђују се грантовима непостојећи клубови а постојећи и успешни једва састављају крај са крајем’’.

Ово су само неки од коментара протеклог дана на друштвеним мрежама. Чињеница је да су спортисти прави и једини амбасадори Брчког у свету али је и чињеница да се не вреднује њихов труд онако како би требао.

’’Градоначелник Милић, има знања и воље да помогне обичном човеку да оствари своја права’’.
’’Верујемо да ће градоначелник исправити грешку организатора’’.
Све ово, али и више, тврде појединци у својим коментарима, надајући се да ће први човек Дистрикта имати довољно снаге да стане у крај свим овдашњим ’’игранкама ’’.

Да грађани с правом негодују говори још један апсур са одржане манифестације. Наиме, специјално признање за афирмацију и промоцију спорта, организатор манифестације – Одељење за спорт, привредни развој и културу, уручило је самом себи!

Баш као у филму ’’Маратонци трче почасни круг’’ где покојни Пантелија сву своју покретну и непокретну имовину оставља САМОМ СЕБИ!

Све у свему, лакрдија, трагедија и неправда. До када – остаје да се види!!!

MD MONTEL