AК „CROSS„ БРЧКО – ПРЕТЕ НАМ!!!

JP Putevi Brcko

Тим поводом обратили су се саопштењем за јавност којим желе рећи истину, најпре јавности али и својим члановима којих има 70. Саопштење преносимо у целини.

– Наиме, када смо сазнали да ми као клуб, према мишљењу комисије, нисмо заслужни за развој атлетике у Брчко дистрикту и да атлетичар нашег клуба није проглашен за најуспешнијег атлетичара нашег града, тражили смо од комисије, коју чини доктор и професори физичког и здравственог одгоја, која себе назива стручни жири, обашњење и којим логичним путем су дошли на ту одлуку.

Сви су апсолутно избегавали одговоре и измишљали лажи, а мимо њих нам је од система речено да ћутимо, да тако „мора бити“, иначе ће нам ускратити грантове који су нам потребни за функционисање Клуба. Што значи уцена!

Но, ћутали смо, јер који би озбиљан клуб распустио 70 младих чланова на улицу? Али, с обзиром на то да смо добили позив застрашивања и уцене, те да дефинитивно нећемо добити грант, одлучили смо да изађемо са чињеницама у јавност, јер немамо шта изгубити.

Наше саопштење и реакцију ћемо поткрепити званичним резултатима наших такмичара за 2016. годину, а уз то желимо посебно истаћи и резултате нашег атлетичара којем је нанесена неправда, тако да они који желе, могу и сами просудити је ли заслужено или не…

Осим ових резултата, можете погледати билтене са свих такмичења који су објављени на нашим групама и страници. Но, мимо ове господе која мисли да „ведри и облачи“ по питању доделе грантова, истаћи ћемо да су наши чланови на вечерњем тренингу у суботу чврсто одлучили да Клуб наставља са радом и без обзира на њихова застрашивања.

У протеклом периоду наш клуб је путем грантова добијао „мрвице“, за разлику од неких других клубова који нити приближно немају број чланова као наш клуб, а о начину извођења тренажног процеса узалудно је било шта и написати.

Наш клуб не интересују туђа дворишта и начин рада, наша преокупација и циљ су наша деца и наши такмичари. Ми смо клуб који поседује принцип, без обзира на све. Атлетски клуб „Cross „ је сачињен на принципима спорта, залагања и тежње ка што бољим резултатима. Нажалост, свесни смо чињенице да у нашем граду нема много оваквих спортских колектива, а посебно атлетских клубова, јер ми пазимо на наше младе спортисте.

Покушали смо наћи смисао овог дешавања, али нисмо успели. Изгледа да је неким „спортским радницима“ због личних интереса у циљу да наша деца, деца нашег града, одрастају уз корупцију и неправду, те да такво зло друштва прихватају као нешто нормално.

Пријатељи, наш клуб ће наставити са радом, без обзира на све проблеме са којим се сусрећемо. Част изнад свега – наводи се у саопштењу АК „Cross „ Брчко.

MD MONTEL