Магична јутра

JP Putevi Brcko

Једном сам, у разговору са мојом тадашњом клијентом а сада другарицом, открила нешто заиста магично, корисно а лако изводљиво.

Пише: Александра Бошковић

 

Питала сам је какав јој је дан, тачније, питала сам је како почиње њен дан и добила најнеобичнији могући одговор…

Необичан, јер сам очекивала нешто као: устајем, будим децу, спремам се на брзину и ускачем у свој ауто да стигнем и постигнем све што ме чека тај дан. Уместо тога, она ми је смирена и насмејана рекла следеће:

“Кад се пробудим, изговорим тихо у себи једну молитву, уживам на тренутак у тишини и миру који ми она донесе… Онда гласно изговорим моје афирмације за тај дан, гласно кажем себи шта су ми приоритети тог дана, затим визуализација – јасно замислим како мој дан треба да изгледа и јасно у својој глави видим да сам испунила све циљеве које сам себи зацртала за тај дан. Понекад узмем парче папира и запишем на шта сам поносна или гласно изговорим све на чему сам захвална, све добро што ми је живот дао, затим седнем у моју столицу и прочитам страницу, две омиљене књиге која ме изнова и изнова инспирисе… На крају одрадим своју јога везбу која ми убрза крвоток и спремна сам за нови дан! Све траје не дуже од 10 минута…”

Само могу да замислим израз свог лица док ми је ово причала… Била сам изненађена, питала сам се откуд јој те идеје и од свих питања у мојој глави нисам све ни попамтила шта ми је рекла… Па сам је поново питала, морала сам, зазвучало ми је чаробно, остварљиво.. Андреа, моја пријатељица је дивна, успешна, породична жена, уз то и јако успешна пословна жена-неко коме се верује јер је она живи доказ успеха и на пословном и приватном пољу.

Када сам је замолила да ми понови чаробних шест корака свог магичног јутра, рекла ми је да је она овај концепт пронашла у књизи Хала Елрода и да јој заиста помаже да организује свој дан и да јој држи мисли “на окупу” и на правом путу цели дан!
Ја нисам љубитељ наслова “Промените живот у 6 минута”, “Смршајте 10 килограма за само 5 дана” и слично, не уливају ми поверење, али када ми неко кога познајем открије нешто овак и када својим очима видим да делује, мислим да вреди покушати. Ако ништа друго-лепо ћемо започети дан, а кад позитивно уђемо у нови дан, веће су шансе да га тако и завршимо!
Није битно пратити сваки корак онако како је у књизи записано и Андреа је цео концепт прилагодила себи, што је још делотворније, јер сви ми ипак сами себе најбоље познајемо али је идеја одлична и што је најважније-делује!

MD MONTEL