Атлетски клуб CROSS учествовао на 2. Јесењи хуманитарни крос АК Сан „ПРЊАВОР 2018“.

JP Putevi Brcko

У суботу 13.10.2018. године са почетком у 13:00 часова у Спортско рекреационом центру Борик у Прњавору, на трим стази код Ловачког дома одржан је 2. Јесењи хуманитарни крос АК Сан „ПРЊАВОР 2018“. Наши атлетичари из Атлетског клуба CROSS Брчко под тренерском палицом професора Давора Тодоровића, освојила је шест медаља.

Атлетски клуб ”САН” и Удружење родитеља дјеце са сметњама у физичком и психичком развоју ”НЕВЕН” из Прњавора у суботу 13.10.2018. године по други пут организовали су Јесењи хуманитарни крос АК Сан ”ПРЊАВОР 2018”. Крос је имао хуманитарни карактер и сва средства прикупљена на кросу су усмјерена дјеци са посебним потребама и дневном центру ”НЕВЕН” у Прњавору.

На такмичењу је било неколико атлетских клубова и Удружења родитеља дјеце са сметњама у физичком и психичком развоју из цијеле Босне и Херцеговине , као и из региона, тако да је трка имала и међународни карактер.

Стаза је била кружна, валовитог терена дужине око 1500 м са средње пјешчаном подлогом.
Комплетна стаза се налази у боровој и грабовој шуми што је дала посебан угођај приликом трчања.

Тренер професор Давор Тодоровић повео је 16. такмичара од којих су њих шест узели медаље.

Златне медаље освојили су Марија Тркуља, Саид Шехин, Николај Станишић док су бронзане медаље освојили Теодора Богићевић, Јелена Ђурић, Бењамин Топчагић.

Ово је било лијепо дружење у лијепом амбијенту и колико видим дјеца су задовољна, ово нам је уједно био и тренинг пред завршно екипно такмичење за ову сезону“ каже Давор Тодоровић алфа и омега у Атлетском Клубу CROSS Брчко.

MD MONTEL