ЕКСКЛУЗИВНО – ОТКРИВЕН ИДЕНТИТЕТ КОНДОМИНИЈУМСКОГ „КУМА“?

JP Putevi Brcko

Ко је ТАТА НАД ТАТАМА? Ко је шеф мафије? Ко управља Кондоминијумом? Од данас и ово више није тајна!

Док је био актуелан окупациони период тада су сви говорили да је „Тата“ мафије био супервизор! Многи знају да то није тачно и да су сви супервизори били марионете њиховог заменика. На крају крајева, ми смо кроз историју и навикли да нам главни „Тата“ буде Шваба. Али тврдње познавалаца овдашњих прилика јасно кажу да, чак и у то време, Тата мафије није био Шваба већ да је, заправо, домаћи човек „БОЈ 1“!

Реално! Супервизија је одавно укинута. Кондоминијум је ослобођен од страних окупатора, а присуство „Броја 1“ је све јаче.

КО ЈЕ ШЕФ НАД ШЕФОВИМА?

Након осамнаест година коначно је и обелодањено КО ЈЕ ГЛАВНИ У КОНДОМИНИЈУМУ. Наиме, у холу Скупштине осванула слика одштампана на кесици шећера са натписом „The Godfather“.

Иако фотографија говори све, ипак су поједине колеге новинари хтели да добију и званичан одговор. Стога је постављено питање посланицима, са којима су заједно пијуцкали бесплатну скупштинску кафу:

– КО ЈЕ КУМ СКУПШТИНЕ И КОНДОМИНИЈУМА, И КО ПОВЛАЧИ СВЕ ОВДАШЊЕ КОНЦЕ?

Одговор на ово питање није било могуће добити!?! Мада је јасно као дан! Ако лаже коза, не лаже рог. Фотографија на кесици шећера тачно говори о коме се ради!

Разумемо и посланике. Кум се поштује и његово име се не изговара тако олако. Ипак, КУМ НИЈЕ ДУГМЕ!

И није случајно да се баш у време израде буџета, и усвајања сета Закона, нашла Кумова слика на шећеру. Ово је само подсетник за посланике да пазе шта раде и да се без њега ништа не може решити.

Зато господо посланици, добро засладите кафу… КУМ ДРЖИ СВЕ КОНЦЕ У РУКАМА!

MD MONTEL