ДЕРАЊЕ НАРОДА

JP Putevi Brcko

Одавно је јавности познато да је криминал у друштву завладао и да се тешко може искоренити. То је као канцер – захвати један орган, па ако се не лечи, онда захвати још који орган и тако до краја. Разлика између канцера код људи је што човек убрзо умре а канцер у виду привредног криминала нема граница. То прелази из предузећа у предузеће. Једноставно, ПРИВРЕДНИ КРИМИНАЛ НЕМА ЛЕКА!

Ево један пример како једно Јавно предузеће НЕГДЕ НА БРДОВИТОМ БАЛКАНУ, које је иначе власништво свих грађана и које треба да ради у интересу свих грађана, поступа када криминална група заседне на руководеће позиције.

Ово Јавно предузеће иначе има своју правну службу у којој седе врсни правници. Исти они који су писали Одлуку о управљању и коришћењу јавних паркиралишта а чији део је Апелациони суд прогласио незаконитим. По овоме се види да се ради о „врсним стручњацима“ свог посла.

Та иста правна служба, која је иначе скупина страначких пулена и лезилебовића, у жељи да зараде своју плату без трунке зноја, пребацују све своје послове на ангажованог адвоката који своје трошкове наплаћује од народа а потом исте трошкове дели са руководиоцима ЈП.

Тако нпр. за неплаћени један сат паркинга следи казна од 14 КМ, уколико се иста не плати након опомене иде у судску процедуру а онда следи игранка по џеповима. Ангажовни адвокат наплаћује следеће:

  1. 100,оо КМ за састав предлога
  2. 100,оо КМ за сваки излазак на рочиште
  3. 25,оо КМ за копирање документације и ходање адвоката од његове канцеларије до суда
  4. 20,оо КМ трошкови састава опомена пред тужбу
  5. 20,оо КМ такса за рад суда

Када се црта подвуче грађанин (без изласка на рочиште) плаћа минимално 165,оо КМ плус износ дуга.

Уколико би правна служба Јавног предузећа предузела све ове радње уместо адвоката (што јој је иначе и посао) грађанин би плаћао поред дуга само додатно 20,оо КМ.

Фотељаши у жели да свој интелект и Јавно предузеће ставе у службу грађанина, заправо, усмерили су га ка свом џепу, па су пронашли и начин да то реализују, тако наплату ових скупих трошкова наплаћују од народа и деле са адвокатима.

Наплата паркинга се схватила не као комунална услуга, која треба да обезбеди свима лагоднији живот у граду него као извор прихода, мрежа којом се хватају заборавни. У преводу, ово уносно хапање пара и ДЕРАЊЕ НАРОДА је у циљу „ДА НАМА БУДЕ БОЉЕ“. Само што народ није свестан да је нама овако боље! Ово ме подсећа на бомбардовање Србије кад су нас бомбардовали ЗА НАШЕ ДОБРО!

Због оваквог изума, каже радник овог предузећа који је желео да остане анониман, мастер менаџер је сам себе наградио па је поред своје плате исплатио себи и бонус од неколико хиљада КМ. Браво, свака част!

Једни кажу да то није по закону!

Ма ајте молим вас, па зар постоји Закон у Кондоминијуму?

Други опет тврде да је оптужница већ написана!

Ма ајте молим вас, ЗАР ЈЕ НЕКАДА НЕКО ОДГОВАРАО ЗА ОВАКВЕ СТВАРИ У КОНДОМИНИЈУМУ?

У сваком случају ДЕРАЊЕ НАРОДА ЈЕ АКТУЕЛНО И ОВАЈ ВИД КАНЦЕРА ТЕШКО ДА ЋЕ БИТИ ИСКОРЕЊЕН!

MD MONTEL