КК Лавови бољи од ОКК Рудар 2015 из Угљевика.

JP Putevi Brcko

Мушке селекције предпионира и пионира КК Лавови, у суботу, 27. октобра, одиграле су премијерне утакмице нове сезоне ПКО Лиге младих у оквиру другог кола против одговарајућих селекција ОКК Рудар 2015 из Угљевика.

Публика која је испунила салу Прве оновне школе Илићка, имала је прилику да ужива у одличној игри младих Лавова.

Први на терен су изашли предпионири који су од самог старта предвођени капитеном Сергејом Суботићем врло брзо дошли до двоцифрене резултатске предности коју су константно увећавали за максималних плус 27 на крају треће четвртине. Гости из Угљевика су нешто бољом игром у четвртој четвртини успјели да смање резултатску предност. Најефикаснији у редовима Лавова био је капитен Сергеј Суботић са 24 постигнута поена.

 

ЛАВОВИ – Рудар 2015 46:25 (25:03, 04:07,14:06, 03:09)

За Лавове на овом мечу наступили су: Сергеј Суботић, Огњен Пудић, Никола Лајић, Урош Манасијевић, Растко Блажановић, Стефан Мијатовић, Немања Стојић, Михајло Лукић, Никола Балорда, Сергеј Ђурица, Аријан Маскаљевић и Милош Вуковић.
Након предпионира овосезонску премијеру имали су и пионири који су у овом мечу наступили без Бојана Караћа. Одсуство Караћа потпуно је искористио Стефан Окиљ који је са 24 постигнута поена био најефикаснији актер меча и показао да ће у будућности бити један од носилаца игре наше пионирске селекције.
Први период игре у потпуности је припао Лавовима који су прије свега чврстом одбраном читаве екипе и на крилима расположених Окиља и Јовановића (3 трице) у нападу успјели да стекну осјетљиву резултатску предност на крају првог периода игре (21:13). Пад у игру током друге четвртине искористили су гости из Угљевика да смање резултаску заостатак, да би током треће четвртине дошли до резултатског преократа и максималне предности на овом мечу од 4 поена (29:33). Након тиме – оута тренера Ближњаковића на терену је до краја меча постојала само једна екипа. Лавови су прије свега до краја треће четвртине успјели да преокрену резултат у своју корист (35:33), да би током четврте четвртине фантастичном игром и у одбрани и у нападу успјели да сломе отпор изузетно талентоване и квалитетне екипе из Угљевика.

ЛАВОВИ – Рудар 2015 59:41 (21:13, 06:13, 08:07, 24:08)

Тренер Александар Ближњаковић на овом мечу рачунао је на следеће играче: Данијел Недић 12, Вук Јовановић 15, Стефан Окиљ 24, Марко Шешлија, Лука Вуковић 2, Михајло Блажановић, Сергеј Суботић, Виктор Цвјетиновић, Јован Томић 6, Александар Ђукић, Петар Стевановић и Душан Јовановић.
У наредом трећем колу (3. и 4. новембар), предпионири и пионири гостују у Братунцу код истоимене екипе.

MD MONTEL