ПРИЧА НЕДЕ КОЗОМАРЕ ОБЈАВЉЕНА У ЗБИРЦИ ЕСЕЈА И ПОСТОВА“РЕЧ У МРЕЖИ“

JP Putevi Brcko

На промоцији збирке есеја и постова за блог „Реч у Мрежи“, из циклуса „Дигитална књижевност“, са међународног конкурса Креативног писања нашла се и прича „Соба 103“ ауторке Неде Козомаре из Брчког.

Прича „Соба 103“, ушла је у најновије издање збирке есеја и постова у издању Радионице Креативног писања и Центра за комуникацијске студије и истраживања ЦЕКОМС из Београда. Ради се о међународном конкурсу дигиталне књижевности где је прича Неде Козомаре уврштена међу 50 других аутора са подручја бивше Југославије.

Са промоције збирке у Београду Козомара је донијела веома позитивне утиске.

„Признање стручних људи Радионице Креативног писања, на чијем челу се налази професор Дарко Тадић, ми заиста много значи као и чињеница да је, једно издање збирке “Реч у мрежи“, већ доступно читаоцима библиотеке у Лондону. Тамо има много наших студената и свима нам је драго када чујемо да су наше приче сада доступне и њима односно људима који су географски удаљени од нас“, рекла је Козомара чије четири приче су, у 2017. и 2018. години, објављене у електронском и штампаном издању дневног листа „Политика“ из Београда.

Пројекат Креативног писања је, према речима оснивача Дарка Тадића, настао са циљем да се на једном месту окупе аутори са Балкана, као и да се промовише писање.

Приче Неде Козомаре објављиване су у београдском часопису „Базар“, на интернет страници „Лола“ и у аустралијским новинама „Српски глас“. Добитник је бројних награде на конкурсима међу којима је и конкурс модне куће „Мона“ из Београда. Козомара је своје приче објављивала и на порталу Објектив Медиа а већ дуже од годину дана њене приче објављујују се на сајту њене матичне куће „Радио Брчко”.

Неда Козомара би, пред брчанском публиком, почетком децембра, требало да представи своју прву збирку прича под називом „Сенка Наде“ у којој ће се наћи четрдесетак њених прича које је писала последњих двадесетак година.

Извор: Објектив МЕДИА / Радио Брчко

MD MONTEL