ЗАБРАЊЕНО СВИМА, ОСИМ ПСИМА, НЕПУШАЧИМА И ПЕДЕРИМА!!!

JP Putevi Brcko

Одавно је познато да радници запослени у приватном сектору раде горе него у робовласничком друштву!

Поједини скоројевићи, власници приватних предузећа, као да се утркују ко ће поставити горе услове рада за своје робове. Радно време код појединаца креће се и до 12 сати рада. Пауза за доручак мери се штоперицом а радници доручкују као на Олимпијским играма.

Уредба која ових дана кружи друштвеним мрежама говори чак о томе да поједине газдетине мере чак и колико је радник пута отишао у тоалет!

И није ово јединствен случај. На жалост, оваквих газдурина је пун Балкан. Чак и у Кондоминијуму, према речима једног запосленика, који није желео пред камере у страху да не добије отказ у дрво-прерађивачком предузећу, који нам је потврдио да ради 10 сати дневно, и то свих седам дана у недељи!

Тврди да код његовог газде не постоји слободан дан, не постоји верски дан, Нова година, Први мај, рођендан, боловање или било какав други облик слободног дана који радник може добити и који му припада по Закону. О годишњем одмору не сме ни да сања јер, како тврди, приликом тражења да иде на годишњи одмор радник добије усмено обавештење да на годишњи одмор може да иде али претходно мора доћи по радничку књижицу, те се са годишњег одмора и не мора враћати у фирму.

Дакле, постали смо одавно робовласничко друштво у којем обичног радника, јадника, роба, нема ко да заштити. Упркос тврдњама надлежних да су ПРАВА РАДНИКА ЗАГАРАНТОВАНА… бла, бла, бла, бла… знате већ ову причу о Закону и правима!

Једини који су заштићени као бели медведи и орлови су ПСИ, НЕПУШАЧИ И ПЕДЕРИ!

Што би рекао Димитрије Пантић – МЕДВЕДА И ОРЛОВА ЈЕ СВЕ МАЊЕ. ИЗУМРЕЋЕ (надамо се) И ОВА ЗАШТИЋЕНА ВРСТА!

А до тада…

MD MONTEL