Трамп се похвалио да га је двадесет петоро људи видело са Вучићем (Njuz.net)

JP Putevi Brcko

Свих двадесет петоро људи који су били у просторији јасно видело сусрет двојице државника Twitter/@avucic

ПАРИЗ, 13. новембар 2018, (Њуз) – Председник Сједињених Америчких Држава похвалио се данас да се приликом боравка у Паризу на кратко срео са председником Србије Александром Вучићем.

Трамп је том приликом изјавио да је његов сусрет са Вучићем видело двадесет петоро људи.

– Вучић ми је пришао и срдачно се руковао са мном пред двадесет петоро људи. Рекао ми је да гаји велике симпатије према Сједињеним Америчким Државама и да су Американци велики народ. Свих двадесет петоро људи, који су били са нама у просторији су то јасно чули. У том моменту сам био веома поносан што припадам том народу и што га представљам – истакао је Трамп.

– Задивила ме је његова скромност јер ми се приликом руковања представио. Био сам изненађен због тога, па сам га подсетио да смо се већ упознали и да смо се тада руковали чак четири пута. Он је рекао да се тог сусрета веома добро сећа, али да је мислио да сам ја заборавио јер ми свакодневно прилази велики број људи. Због обавеза које је Вучић у Паризу имао разговарали смо јако кратко, али ми је он том приликом напоменуо да жели већу сарадњу и пријатељство Србије са САД, што је још један показатељ да је Америка на правом путу да поново буде јака и велика – рекао је председник САД.

Трамп је истакао да је био љут због тога што на свечаности обележавања 100 година од завршетка Првог светског рата није седео поред Вучића.

– Мислим да знам шта је разлог таквог распореда седења, али не смем о томе да причам јавно. Морао сам да прећутим јер да правим скандал око тога, сложићете се, није било ни време, ни место – додао је он.

MD MONTEL