ЗЕНИЦА РАЗОЧАРАЛА БРЧАНСКУ ПУБЛИКУ

JP Putevi Brcko

Прве такмичарске вечери БНП Зеница са представом „Равна плоча“ , од стране публике оцењена је као лош почетак овогодишњих Сусрета у Брчком.

Драмски текст аутора Драгана Комадине „РАВНА ПЛОЧА“ прати последње дане живота мајке која сама живи са слепим сином у херцеговачкој забити. Упркос чињеници да је тема изузетно добро написана и актуелна, са свим животним недаћама о борби између самоће и живота у окружењу, глумачка екипа није успела да „пребаци“ рампу како би публика ову драму доживела на прави начин.

Дијалог главних ликова Гордане Бобан и Нусмира Мухаремовића, смештен у други план сцене, имао је равну линију у којој емоција није радила до краја представе. Музички прекиди са мрачним тајнама су превише гласно одрађени доносећи потпуни вишак у представи. Сценографија је добро урађена са одличним светлосним решењима. Ипак, упркос видљивом првом плану игра у том делу сцене је изостала до краја.

Комплетну представу покварила је и домаћа публика незаустављивим кашљањем редовних хроничних „кашљача“ као и некултурних носилаца упаљених телефона који су чак девет пута у току представе одвлачили пажњу оним малобројним гледаоцима који су упорно покушавали да схвате шта се дешава на позорници. Чак ни то није натерало глумицу Гордану Бобан да пусти глас на сцени како би и они преко трећег реда чули текст драме.

Ако представа у свом матичном опису препоручује максимално 70 гледалаца, поставља се питање шта је натерало селектора да на овогодишњим Сусретима позоришта уврсти ову представу мучећи тако осталих 320 гледалаца?

MD MONTEL