СУСРЕТИ ПОЗОРИШТА – ДЕРВИШ СУШИЋ ПОНОВО У ТУЗЛИ

JP Putevi Brcko

Након више од тридесет година Дервиш Сушић поново је оживео у Народном позоришту у Тузли где је 60-тих година радио као драматург.

Поводом 120 година од оснивања професионалног позоришта у Тузли, управа позоришта одлучила је поново на даске које живот значе да оживи Дервиша Сушића. Избор је пао на драму „Последњу љубав Хасана Каимије“ коју је режирао Горан Дамјанац.

Хасан Каимија, једини праведни лик у представи, донео је одушевљење публике друге вечери Сусрета позоришта у Брчком.

Драма у којој се преплићу многа питања и дилеме које и дан данас на овим просторима имамо, Ансамбл тузланског Народног позоришта веома је добро дочарао и пренео публици која је са лакоћом и уживањем гледала представу непуна два часа.

Због појединих закаснелих ангажовања младих глумаца у овој представи на сцени је видљива и мала неуиграност и несигурност што се код искуснијих глумаца није могло приметити. Одлична сценографија, костими и музика пратили су глумачку игру у потпуности.

У сваком случају, ангажман НП Тузла у пакету са редитељем Гораном Дамјанцем оправдао је очекивања овогодишњих Сусрета.

П.С.

Редовни кашљачи током представе, и друге такмичарске вечери, имали су свој „напад дозивања“ док је, за разлику од претходне вечери, мобилни телефон само два пута „некоме“ зазвонио.

На репертоару Сусрета треће вечери представиће се Народно позориште Сомбор са представом „КАД БИ СОМБОР БИО ХОЛИВУД“ аутора Кокана Младеновића.

MD MONTEL