ГЛУМА БЕЗ ТЕКСТА ОСТАВИЛА БРЧАНСКУ ПУБЛИКУ БЕЗ ДАХА

JP Putevi Brcko

Прича о Ернесту Бошњаку, сањару који је почетком прошлог века сањао да од Сомбора направи Холивуд, треће такмичарске вечери у Брчком, оставила је публику без даха.

Ову, у почетку необичну, ауторску причу Кокана Младеновића под називом „Кад би Сомбор био Холивуд“ извео је ансамбл Народног позоришта из Сомбора.

Одлична сценска решења у којима се ансамбл сјајно сналазио. Сцена, где је публика на моменте са једне а затим, захваљујући импровизованом објективу камере, са друге стране не само да је играла са глумцима већ је ту игру преносила и на публику.

“Ако постоји нешто критичко у представи, то је однос према онима који праве снове. Ова представа и јесте о времену када смо мислили да ће свијет бити бољи, када су снови још постојали или када је постојала могућност да се наш живот у једном тренутку изједначи са сновима. То вријеме је очигледно неповратно прошло, јер ако данас и постоје биоскопи, они су у неким тржним центрима, они су роба као и све друго. Они служе нечему другом. Не служе томе да свијет постане бољи, а ми некако вјерујемо да театар којим се бавимо, као и филмска и свака друга умјетност, јесте један коректив друштва и јесте један поправљач свијета“, рекао је аутор представе Кокан Младеновић.

MD MONTEL