Свечана сједница новог сазива НСРС

JP Putevi Brcko

Данас ће на конститутивној сједници 10. сазива Народне скупштине Републике Српске, свечане заклетве положити новоизабрани српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, предсједница Српске Жељка Цвијановић и потпредсједници Републике Српске.

Цвијановићева и њени потпредсједници тиме ће и званично преузети дужност.

Прва сједница новог скупштинског сазива заказана је за 14 часова, уз пренос на нашем програму.

Како је најављено, присуствоваће јој бројни представници политичког и јавног живота Републике Српске, дипломатског кора и међународних организација, а долазак су потврдиле премијерка Србије Ана Брнабић и предсједница Скупштине Србије Маја Гојковић.

На конститутивној сједници биће изабрана Комисија за избор и именовања и верификовани мандати народним посланицима, који ће положити свечану заклетву, а биће разматрана и одлука о броју потпредсједника Народне скупштине.

На предложеном дневном реду прве сједнице је избор предсједника и потпредсједника Народне скупштине Српске, као и покретање иницијатива за избор делегата из Републике Српске у Дом народа парламента БиХ и за избор делегата у Вијећу народа Српске.

С обзиром да је крајњи рок за избор делегата 6. децембар, парламентране странке ће до 28. новембра доставити Народној скупштини Српске листе кандидата за изборе делегата у Дом народа Парламентарне скупштине БиХ и Вијеће народа Српске, саопштено је из Народне скупштине Српске.

Извор: РТРС

MD MONTEL