Поучна прича: КАКО ЈЕ ВРИЈЕДАН МРАВ ДОБИО ОТКАЗ?

JP Putevi Brcko

Једном, не тако давно, живио је срећан и вриједан Мрав, који је сваког дана долазио први на посао. Био је вриједан. Весео. Једном ријечју, био је срећан док је радио. Пјевушио је веселе пјесмице, а резултати његовог рада су били одлични.

 

Слушајући пјесму Мрава, господин Стршљен, директор фирме, закључио да се мрав превише забавља, а премало ради, јер нема право усмјерење и шефа који би га контролисао.

Зато је запослио Бубамару која је имала велико искуство са управљањем. Прва брига Бубамаре била је да организује евиденцију долазака и одлазака мрава на посао (односно са посла). У ту сврху, успоставила је систем пријемних и одлазних докумената.

Са временом, број докумената се повећавао и због повећаног обима посла око папира морали су да запосле неког ко би припремао папире и извјештаје.

Запослили су Паука који је одмах успоставио систем архивирања и постао је одговоран и за преузимање телефонских позива.

А мрав? Мрав је и даље радио као и прије.

Извјештаји које је достављала Бубамара су били изванредни. Директор Стршљен је био одушевљен извештајима које је добијао од Бубамаре и ускоро је почео да захтева: упоредне студије са графиконима, анализе трендова развоја, итд.

Да би се задовољио директоров захтјев, било је нужно да се запосли Хрчак који би био директна помоћ директору. Њему су одмах купили нов рачунар са штампачем.

Срећни и вриједни мрав је и даље радио као и прије. Једино се пожалио да би му било лакше ако би имао неки рачунар. Нису му одобрили.

Ово је било први пут да се Мрав на нешто пожалио и директор Стршљен је одмах схватио да је потребно најхитрије реаговати. Креирао је ново радно мјесто шефа службе који би надзирао срећног и вриједног мрава.

На ново радно мјесто је запослио Цврчка. Он је одмах по свом доласку замијенио цјелокупни намјештај у својој канцеларији и на захтјев добио ергономски обликовану столицу и нов рачунар са равним, ЛЦД екраном.

Број рачунара је нарастао и морао је да се купи и инсталира и мрежни сервер.

Нови шеф службе је схватио да хитно треба помоћника (који је узгред био његов помоћник у претходној фирми). И тако је запослио Стјеницу.

У исто вријеме Мрав је постајао све мање срећан и све мање продуктиван. Опет је тражио рачунар. Опет му нису одобрили.

Ситуација са Мравом, забринула је Цврчка и он је закључио да мора да наручи студију о задовољству запослених у фирми. Упознао је са тим директора Стршљена који је схватио Цврчково објашњење и одобрио ангажовања агенције за те потребе.

Скупа студија је урађена и Цврчак је почео да примјењује предложене мотивационе методе. Свуда је окачио мотивационе плакате.

Водио је Бубамару, Паука, Хрчка и Стјеницу на мотивационе тренинге у позната љетовалишта итд…

Мрав је и даље, али невољно, радио. Читао је мотивационе поруке на плакатима и никако није могао да нађе надређене кад су му требали.

Једноставно, или нису били ту или нису имали времена за њега. И тако је вријеме текло.

Директор Стршљен је и даље добијао редовно своје перфектне извјештаје, али су они почели да показују да фирма није више тако рентабилна као прије. То га је дубоко забринуло и морао је да реагује.

Унајмио је најелитнијег консултанта, госпођу Сову. Совин задатак је био да изврши потпуну анализу организације и пословања фирме и да предложи ријешења да би фирма пословала рентабилно.

Након три мјесеца, госпођа Сова је директору предала сљедећи извјештај:

“У фирми је превише запослених!”

Директор Стршљен је одушевљено прихватио стручну анализу и одмах отпустио: МРАВА.

Наравоученије:

Никада немој да будеш срећан и вриједан мрав.

Много се више исплати да си неспособан и да не радиш ништа.

Неспособнима не требају надзорници.

Ако си упркос свему продуктиван, никад не показуј да си весео када радиш, јер за то нема оправдања.

Ако, ипак, на сваки начин желиш да си мрав, оснуј своју фирму и тако нећеш морати да радиш за Стршљена, Бубамару, Паука, Хрчка, Цврчка, Стјеницу и Сову.

MD MONTEL