Међународни дан борбе против насиља над женама

JP Putevi Brcko

Поводом 25 новембра “Међународног дана борбе против насиља над женама” који се обиљежава у цијелом свијету, Полиција Брчко дистрикта БиХ је у сарадњи са Међународним програмом помоћи у криминалистичкој обуци Министарства правосуђа САД-а ICITAP-a (International Criminal Investigative Training Assistance Програм), у протеклом период проводила кампању с циљем подизања свијести грађана о овом друштвеном проблему.

У оквиру кампање, од стране полицијских службеника и полицијских службеница “Радне групе – жене у Полицији Брчко дистрикта БиХ” вршена је подјела промотивног материјала а одржана су и различита предавања ученицима школа у Брчком.

Имајући у виду да ће у већем броју градова, у преко 100 држава, наранџастом бојом- свјетлошћу бити освијетљене знамените зграде, та активност ће бити проведена и у Брчком, гдје ће дана 25/26.11.2018. године, наранџастом бојом-свјетлошћу бити освијетљена зграда Вијећнице, као подршка овој свјетској кампањи, а којој се придружила и Полиција Брчко дистрикта БиХ.

MD MONTEL