Полицијски службеници идентификовали извршиоце крађе, добровољних прилога, из цркве

JP Putevi Brcko

Дана 27.11.2018. године Полиција Брчко дистрикта БиХ, запримила је пријаву да је од стране непознатог извршиоца или више њих, извршена провала у кутију (картонска кутија) за прикупљање добровољних новчаних прилога, која која се налазила у Српској православној цркви у мјесту Поточари, Брчко дистрикт БиХ.

Одмах по сазнању, на лице мјеста изашли су полицијски службеници који су извршили увиђај, којим је констатовано да је непознати починилац, насилно отворио (провалио) у кутију (у којој се сакупљао добровољни прилог за дјецу са Косова) из које је отуђио неутврђену количину новца. О свему је упознат дежурни тужилац Тужилаштва Брчко дистрикта БиХ.
С обзиром да су постојали основи сумње да је почињено кривично дјело „Крађа“ из члана 280. Кривичног закона Брчко дистрикта БиХ припадници полиције су предузели истражне радње на проналаску извршиоца овог кривичног дјела.

Након низа предузетих оперативних радњи, те увиђаја на лицу мјеста, полицијски службеници су у веома кратком року, истог дана, прикупили информације и доказе да је кривично дјело починило десетогодишње дијете са подручја Брчког.
Након проведених свих процесних радњи Полиција ће поднијети извјештај Тужилаштву Брчко дистрикта БиХ

MD MONTEL