Блиц ВЕСТИ

JP Putevi Brcko

БЛИЦ ВЕСТИ ЗА 30. 11. 2018. год.

– Шеф мисије ОСЦЕ-а у БиХ Брус Бертон данас се састао са председником Скупштине Дистрикта Еседом Кадрићем и замеником градоначелника Антом Домићем, са којима је разговарао о имплементацији државног пројекта стамбеног збрињавања. Приоритет састанка био је примена недавно усвојеног Закона о борби против корупције у Дистрикту.

– У Градској већници данас је уприличена посета учесника омладинског кампа „Стварамо будућност заједно“, који окупља 60 средњошколаца из Брчког и Новог Пазара. Ученике је примио шеф Одељења за образовање Сенад Османовић. Камп траје до 3. децембра, а организују га Мисија ОЕБС-а у БиХ и у Србији, уз подршку Владе Брчко Дистрикта.

– Брчанско Удружење младих „Трка за живот“, покренуло је хуманитарну акцију прикупљања финансијске помоћи нашем суграђанину Борису Бједову којем је неопходно још 60.000 марака да би извршио трансплантацију бубрега у Француској. Влада Брчко дистрикта обезбедила је 50.000 марака а од сутра ће бити активан хуманитарни м-телов број 1416, на који грађани могу донирати 1 КМ.

– Одбојкаши „Младости“ сутра играју у Брчком утакмицу са екипом „Какањ 78“. Ово је дерби утакмица за  љубитеље одбојке који ће на делу моћи да виде Брчаке – шампионе државе и борбену екипу из Какња.

MD MONTEL