Маска и крема од кивија

Kolubara

Да бисте заштитили лице у хладним данима, направите сами маску. Стручњаци препоручују да основни састојак буде киви, јер садржи витамин Ц који игра кључну улогу у синтези колагена који омогућава еластичност коже

ХЛАДНИ дани „прете“ да наруше изглед коже вашег лица, јер је оно прво на удару ветра и кише. Да бисте га заштитили, направите маску у кућној радиности. Стручњаци препоручују да основни састојак буде киви, јер садржи витамин Ц који игра кључну улогу у синтези колагена, а он је заслужан за еластичност коже.

Огулите један киви, умутите га миксером или изгњечите виљушком. Оцедите вишак воде и додајте кашичицу меда. Маску нанесите на чисто лице и оставите да делује 20 минута. После тога је исперите млаком водом и ставите ноћну крему коју сте такође сами направили. У посуду ставите три кашичице свежег црног слеза и четири кашичице маслаца, па их кувајте на пари све док течност у потпуности не испари. Охладите крему и додајте неколико капи исцеђеног кивија. Маску стављајте једном недељно, а крему можете и сваке ноћи уместо уобичајене.

Извор: Новости

MD MONTEL