Полицијски службеници идентификовали извршиоце провале у цркву у насељу Мераје

JP Putevi Brcko

Дана 27.11.2018. године, Полиција Брчко дистрикта БиХ запримила је пријаву да је од стране непознатог извршиоца или више њих, извршена провала у Православну цркву у насељу Мераје у Брчком.

Одмах по сазнању, на мјесто догађаја, изашли су полицијски службеници који су извршили увиђај којим је констатовано да је непознати извршилац, или више њих, насилно отворио (провалио) кроз бочна врата објекта, након чега је из цркве, из кутије у којој се сакупљао добровољни прилог, отуђио мању количину новца те предмете (вјерске сувенире) који су били намијењени за продају.

О свему је упознат дежурни тужилац Тужилаштва Брчко дистрикта БиХ, а припадници полиције су предузели интензивне мјере и радње на проналаску извршилаца и отуђених предмета.

Након низа предузетих оперативно-тактичко-техничких мјера и радњи, полицијски службеници Полиције Брчко дистиркта БиХ, су идентификовали два лица, која се могу довести у директну везу са извршењем овог кривичног дјела. Предузетим радњама прикупљени су трагови и докази којима се са извршењем овог кривичног дјела доводе лица са иницијалима А.С. рођен 1992. године и А.С. 1994. године, оба са са подручја општине Дервента.

Поред наведеног, исти се доводе у везу са извршењем још четири кривична дјела „тешких крађа“ почињених дана 27.11.2018. године на подручју Брчко дистиркта БиХ. С обзиром да су лица са подручја Дервенте, о свему наведеном Полиција Брчко дистрикта БиХ је обавијестила МУП РС-е, чији су припадници предузели мјере и радње на
кривично-правној обради наведених лица.

Након проведених свих процесних радњи Полиција ће против именованих поднијети извјештај Тужилаштву Брчко дистрикта БиХ.

MD MONTEL