Полицијски службеници расвијетлили кривично дјело „Разбојништво“

JP Putevi Brcko

Дана 03.12.2018. године, око 04,35 сати, Полицији је пријављено да је над радником бензинске пумпе (на путном правцу Брчко – Церик), од стране два непозната лица извршено
кривично дјело “Разбојништво”. Одмах по сазнању, на мјесто догађаја изашли су полицијски службеници који су потврдили наводе пријаве, те прикупили информације да су у просторије пумпе ушла два маскирана лица и уз пријетњу ватреним оружјем (највјероватније пиштољем) од радника отуђили новац, и том приликом га физички напали нанијевши му тешке тјелесне повреде, које су квалификоване од стране љекара у Здравственом центру Брчко.

С обзиром да је утврђено да постоје основи сумње да је извршено кривично дјело “Разбојништво” из члана 283. Кривичног закона Брчко дистрикта БиХ, на мјесту догађаја извршен је увиђај, а о свему је упознат дежурни тужилац Тужилаштва Брчко дистрикта БиХ. Од стране полицијских службеника предузете су интензивне мјере и радње на проналаску извршилаца овог кривичног дјела и отуђеног новца.

Након предузетих криминалистичко-тактичко-техничких мјера и радњи, полицијски службеници су, током јучерашњег дана прикупили доказе и идентификовали два лица за која постоје основи сумње да су извршила наведено кривично дјело.

Предузимањем радњи, утврђено је да се ради о лицима са иницијалима С.Т. рођен 1984. године и Б.Ч. рођен 1995. године, оба са подручја Брчког, који су пронађени и лишени слободе.

Над истима је у Полицији Брчко дистрикта Брчко дистрикта БиХ извршена криминалистичка обрада те ће, током данашњег дана, уз извјештај о почињеном кривичном дјелу ¨Разбојништво¨ из члана 283. став 2. Кривичног закона Брчко дистрикта БиХ 1 , бити предати Тужилаштву Брчко дистрикта БиХ ради даљег кривично-правног процесуирања.

MD MONTEL