ГЕСТ ВРЕДАН ХВАЛЕ: Муслимани очистили српско православно гробље

KOLUBARA Brčko

Вредни мештани, муслимани, скупили су се како би очистили српско православно гробљe у месту Пурачићу, близу Тузле.

У данашње време већина медија поклања пажњу ратним тензијама светских али и домаћих крвожедних моћника који, на нашу жалост, све раде како би народ живео у што већем страху. Наравно, са уплашеним народом лако је управљати.

Готово да је права реткост да неки медији, НАРОЧИТО ДРЖАВНИ, поклоне пажњу лепим, хуманим акцијама које требају да нам буду узор у овом ужасном времену.

Истина је сасвим другачија

Пурачић је мало, али по свему судећи, сложно место које може постати узор свима. Недавно су мештани муслимани показали како је могуће живети без оптерећења по националном односу. Упркос чињеници да у месту живи мали број Срба, њихове комшије Бошњаци покренули су акцију и удружили су се како би заједничким снагама на православном гробљу покосили траву, те раскрчили простор око гробља.

Ово место је постало познато и по још једном мутлиетничком гесту, када су пре пар година зазвонила православна звона због умрлог ефендије.

Наиме, када је поворка пролазила кроз Пурачић у част преминулом ефендији Мрахоровић Мехмеду, који је преминуо у 92. години, зачула су се црквена звона, а поворци се прикључио и тадашњи православни свештеник Славко Пантелић.

Оваквих примера има још много. На жалост, као што смо рекли на почетку, о оваквим стварима се мало говори.

Присетимо се блаженопочившег патријарха Павла, који никада није истицао ниједан народ изнад других народа, нити је било који народ третирао као да је у подређеном положају. Истичући човека кроз поруку “БУДИМО ЉУДИ” поставио нам је основу која би требала да нам буде водиља у животу!

Извор: Објектив Медиа, фото – србининфо

MARKETING