КОНТЕЈНЕРИ ЗА ОДЛАГАЊЕ ПОЛОМЉЕНОГ ЦРЕПА

JP Putevi Brcko

На велико изненађење грађана Кондоминијума ових дана, на уласку у пешачку зону код „IV ОШ“, осванули су необични контејнери.

На први поглед лепо изгледају, дрвени… Једино им је намена непозната све док не завирите унутра. Тада схватите да се ради о „контејнерима за одлагање поломљених црепова“. Има ту и осталог грађевинског материјала у народу познатијег као „ШУТ“! Мада су поједини грађани у пролазу одложили и свакодневни отпад у виду пластичних кеса, опушке од цигарета… (чек, зар није ступио на снагу онај фамозни Закон о забрани пушења на јавном месту???).

Мора се признати да је идеја о КИНГ САЈЗ контејнерима фантастична… само су мало густо постављени у овој слепој улици. Требало би ово распоредити по читавом Кондоминијуму.

Да се ја питам требало би контејнере искористити за идеју једног од несрећних шефова у Влади који је још летос рекао да ће у Градском парку доћи до замена крошњи дрвећа! Можда би у ове XXL контејнере требало засадити управо „заменљиве крошње дрвећа“. Па кад нам досади једна крошња, одмах усвојимо амандманчић и заменимо стару крошњу за нову!

А можда би требало и у самом центру града направити један овакав контејнер у који би надлежни органи ТРАЈНО ЗАСАДИЛИ ЈЕЛКУ која би стајала уместо НИКАД ПОСТАВЉЕНОГ ИНФО БИЛБОРДА! Признаћете да би јелка у контејнеру лепше изгледала од оне накриво подшптајцане коју гледамо сваки пут пред Божићне празнике!

Мада… кад боље размислим, сваке године за новогодишњу јелку „из нечије“ шуме се издвоји око двадесетак хиљада марака. Ако би трајно посадили само једну јелку остао би човек без годишњих прихода. А ни партијски другови не би се сложили са тим.

У сваком случају, ЛЕПО НАМ СТОЈЕ ОВИ КОНТЕЈНЕРИ. Па макар у њих трпали и смеће!

MD MONTEL