Бањалучки музичар Данијел Дени Каралић деби синглом “Слобода” улази у соло воде

KOLUBARA Brčko

Бањалучки реге музичар Данијел Дени Каралић је објавио први сингл под називом “Слобода”, који ће се наћи његовом дебитантскомпројекту.
У питању је инструментална нумера санадолазећег ЕП издања “Револуција”, које је овај мултинструменталиста направио са бројим гостима те је и само издање потписано као Дени & пријатељи.
Дени се на овај корак одлучио након што је његов матични бенд Post Scriptum, којије основао са пријатељем и басистом Бојаном Стијаком, престао са радом 2014. године.
– Како сам био задужен за већину музике бенда Post Scriptum,”на полици” је остало много материјала, пасам одлучио да то сам почнем снимати,а “Слобода” је прва композиција коју сам осмислио за соло рад. Идеју за “Слободу” сам забиљежио јошпочетком 2015. године, за коју је тада Александар Шево снимио тромбон – каже Дени.

Додаје да је нумера дуго времена стајала на хард диску, док није дошло вријеме да се заврши до краја. За бас гитару се побринуо Бојан Стијак, перкусије и удараљке је свирао Милан Косић – Jimmy, клавијатуру је снимио Стефан Никић (Balkan Express), трубу Милош Грбић, соло гитару Санди Поповић (Grasshopers/Triggers), а Дени је снимио остатак инструмената и урадио микс. Жељко Жилић Жила из хип хоп групе Брутал Протестсе побринуо за мастеринг, а све је снимљено у Денијевом кућном студију.
– Циљ овог ЕП издања је да избацим из себе све идеје које ми се врте по главите да почнем са концертима, јер сам се тога највише пожелио. План ми је да за све или бар за већину пјесама снимим спотове, како бих их и визуелно представио – прича Дени о својим плановима.
Денију је реге музика у крви откакоје први пут узео гитару 2002. године, а након пар година је купио и први саксофон,када се родила права љубав према овом карипском жанру. Иначе, поред групе Пост Сцриптум, активно је свирао у хип хоп бенду Брутал Протест и џез саставу Александар Шево Квинтет, а гостовао је и разним другим бендовима, како уживо, тако и у студију.
Композицију “Слобода” можете преслушати у наставку.

MD MONTEL