БЛИЦ ВЕСТИ

JP Putevi Brcko

За среду, 12. 12. 2018. год.

Градској већници организован је пријем за ученике одељења са посебним потребама из Треће основне школе који су у Тузли, крајем новембра, освојили прво место на такмичењу Специјалне олимпијаде БиХ у Инклузивној кошарци. Прваке државе примили су градоначелник Дистрикта Синиша Милић и представници Одељења за образовање који су овом прликом нашим спортистима честитали и уручили пригодне награде.

Пословни план за ову годину ЈП „Лука“ Брчко реализован је са свега 67 одсто, у делу претовара роба због ниског водостаја Саве. Директор Луке Маринко Виљушић, истакао је да су захваљујући приходима од закупнина плата за све запослене ипак исплаћиване уредно и на време. Финасијски план за 2018. годину износио је 2,3 милиона КМ, и он је пребачен за око 65.000 КМ, пре свега захваљујући приходима од закупнина, 130 одосто и приходима од лучког терминала који су износили 108 одосто, у односу на план.

Према подацима Агенције за идентификационе документе, евиденцију и размену података БиХ, велики број возача у БиХ избегава плаћање новчаних казни које су настале због прекршаја у саобраћају. Међу највећим појединачним дужницима, по овом основу су и три особе које су настањене на подручју Дистрикта.
“Свакако да процес наплате воде друге институције и службе, но општа је оцена да неплатише користе недоречености закона који су у примени, а које би требало чим пре дорадити и тако осигурати чвршће механизне наплате“, рекао је командир Саобраћајне полиције Брчко Кенад Бајрић.

Представници Партије демократског прогреса за Дистрикт, јуче су јавности представили своју визију нове организације извршне власти према којој би се реорганизовало половина од тренутно постојећих 12 одељења брчанске Владе. „Нова одељења би била Одељење за рад, запошљавање и борачка питања, Одељење за породицу омладину и спорт, и Одељење за информационо друштво које би преузело надлежности садашњег Јавног регистра са нешто ширим надлежностима. Одељење за привреду бавило би се само предузетништвом, док би Одељењу за образовање био придодат и сегмент културе“, рекао је председник брчанског ПДП-а Синиша Голић, додавши да су ово предлози са циљем што ефикаснијег деловања овдашње извршне власти.

Данас ће у Посавини већи део дана преовладавати претежно облачно време. По котлинама Босне са маглом. У остатку наше земље сунчано уз малу до умерену облачност. Ветар у Босни слаб, већи део дана југозападни, а Херцеговини слаба до умерена бура. Јутарње температуре од -6 до 0, на планинама до -11, на југу од 0 до 4, а дневне од 1 до 7, на југу од 5 до 10 °Ц.

MD MONTEL