БЛИЦ ВЕСТИ

JP Putevi Brcko

Среда, 12. 12. 2018. година.

 – Брчанска Скупштина данас ће имати целодневно заседање. Како се очекује у 10 сати би требао започети наставак 37. редовне седнице унутар које је преостало 17 тачака дневног реда, а међу значајнима је и информација о стању у здравству у Дистрикту, са акцентом на решење питања изградње објекта за потребе овдашнње болнице. Након окончања овог наставка требала би започети и нова редовна седница којом је предвиђено 14 тачака дневног реда, а у самом врху су предлог Закона о фискализацији, те измене и допуне Закона о просторном планирању и грађењу у Дистрикту.

 – У Крепшићу и Вучиловцу данас ће бити служен парастос погинулим борцима и цивилним жртвама Одбрамбено – отаџбинског рата у овим месним заједницама. Обред ће се одржати уз полагање венаца у 11:00 часова у МЗ Крепшић код споменика у порти Српске православне црквне, а потом у 12:00 часова код споменика погинулим борцима и цивилима у Вучиловцу.

 – Стотине припадника сигурносних снага, према извештајима светских агенција, ангажовано је у лову на Шерифа Чеката који је у јучерашњем терористичком нападу у Стразбуру убио три особе, а 13 ранио.
Како се извештава, у Стразбуру се проводи велика полицијска акција на локацији крај катедрале која је симбол града. Наводно су управо ту полицајци и специјалне јединице опколили нападача, преноси АФП.

 – Рукометни клуб Локомотива Брчко одржао је јуче Пресс конференцију у фоајеу Дома културе у Брчком поводом одлуке клуба да утакмица Премијер лиге БиХ Локомотива – Борац Бања Лука буде хуманитарног карактера. Локомотива се укључила у акцију помоћи за лечење Бориса Бједова из Брчког. Сви гледаоци ће моћи даровати новчани прилог.

 – Данас у нашој земљи преовладава умерено до претежно облачно време, са дневном температуром до 7, на југу од 10 °Ц. По котлинама Босне са маглом. У остатку наше земље сунчано уз малу до умерену облачност.
Јутарње температуре од -6 до 0, на планинама до -11, на југу од 0 до 4, а дневне од 1 до 7, на југу од 5 до 10 °Ц.

MD MONTEL