НЕЋЕ ДА ТРПИ ГОВОР МРЖЊЕ Хрват угледао графит “уби Србина”, додао једно слово и ЗАЧЕПИО СВИМА УСТА

JP Putevi Brcko

Млади Задранин Јуре Зубчић одлучио је да неће да трпи говор мржње у свом граду и одлучио је да нешто и предузме.

Када је на зиду зграде угледао графит “Уби Србина”, одлучио је једноставном интервенцијом, додавши слово “Љ” претворити говор мржње у говор љубави.

– Не трпим говор мржње и зато сам синоћ исправио графит. Пуно је љепше гледати поруке љубави, него поруке мржње или како би то Задрани рекли – моса бављу – написао је у објави на свом Фејсбук профилу, на ком је објавио и фотке своје грађанске “интервенције”, пише Задарски.хр.

Ne trpim govor mržnje i zato sam sinoć ispravio grafit. Puno je lipše gledati poruke ljubavi, nego poruke mržnje ili kako bi to zadrani rekli – mosa bavlju ❤

Gepostet von Jure Zubčić am Sonntag, 9. Dezember 2018

– Примијетио сам графит прије два дана и синоћ сам одлучио да га исправим. Наравно, у прилог ми је ишла очигледна неписменост аутора графита па је посао био лаган. Нажалост, у Хрватској је све раширенија појава говора мржње. Један од узрока тога је што се и неки политичари често у јавним иступима служе говором мржње – рекао је Јуре.

Додаје да отпор ксенофобији и национализму није само потреба, већ и грађанска дужност.

– Није ту било пуно размишљања да ли треба нешто да направим са графитом, већ само размишљање шта тачно да направим. Сви ми, одговорни грађани, треба да пруже ту врсту отпора, свако у свом комшилуку. Дужни смо да пошаљемо поруку да позиви на убијање нису прихватљиви никад и нигде – поручује.

MD MONTEL