ПУТИН ЗАГРМЕО: Бутина ризикује 15 година затвора, за шта?

Kolubara

Председник Русије Владимир Путин изјавио је да му је нејасно зашто је Рускиња Марија Бутина ухапшена у САД и оптужена да је руски агент.

Како је навео, обавештајни шефови су рекли да не знају ништа о њој.

Бутина је осумњичена да је покушала да се инфилтрира у Националну асоцијацију за право на оружје и утиче на америчку политику према Русији, пренео је Ројтерс.

Очекује се, према јучерашњим поднесцима из суда, да ће се она ове седмице изјаснити као крива, а након договора постигнутог између њених адвоката и америчких тужилаца.

„Она ризикује да добије 15 година затвора. За шта?“ запитао се Путин. „Питао сам све шефове наших обавештајних служби шта се дешава. Нико не зна ништа о њој“, истакао је Путин.

Марија Бутина је ухапшена летос и касније оптужена за заверу и да је нерегистровани страни агент. Тужиоци тврде да је она током председничке кампање 2016. и после избора Доналда Трампа за председника, као покриће за своје активности користила статус студенткиње да би се инфилтрирала у Националну асоцијацију за право на оружје и у друге политичке организације повезане са Републиканском партијом.

Наводи се да је Бутина прикупљене информације преносила једном руском званичнику коме су ове године америчке власти увеле санкције, као и да је настојала да успостави везе између америчких политичара и Кремља.

MD MONTEL