ФОРМИРАНА ВОЈСКА ЛАЖНЕ ДРЖАВЕ КОСОВО!

JP Putevi Brcko

Трансформација Косовских снага безбедности (КБС) у војску и формално је изгласана данас када је тзв. косовски парламент, у другом читању, усвојио три закона која Приштини омогућавају формирање оружаних снага.

Седница косовског парламента на којој ће се расправљало управо о томе почела је око 9 часова, а церемонија проглашења војске заказана је за поподневне сате у касарни “Адем Јашари”, уз пут Приштина-Косово Поље.

Буџет војске Косова износи 98 милиона евра, а бројаће 4.000 до 5. 000 војника и 3000 резервиста.

Подсетимо, председник Србије и врховни командант Војске Србије Александар Вучић обићи ће више јединица у Копненој зони безбедности, као и на простору југа Србије у наредна 72 сата, саопштило је синоћ Министарство одбране.

Како је наведено, Вучић у обилазак иде у пратњи министра одбране Александра Вулина и начелника Генералштаба ВС генерал-потпуковника Милана Мојсиловића.

Вучић обилаз више јединица у Копненој зони безбедности као и на простору југа Србије у зони одговорности Треће и Четврте бригаде Војске Србије, наводи се у саопштењу.

Министар одбране Александар Вулин каже да је сагледана ситуација на простору КиМ, због најаве формирања косовске војске, и да је о сваком детаљу обавестен и председник Србије Александар Вучић.

– До касно синоћ имали смо састанке са председником Републике и врховним комадантом Александром Вучићем. Он је обавештен о сваком детаљу са свим оним шта се дешава на простору КиМ, не само од представника Војске Србије, већ и од БИА, министарства унутрадшњих и спољних послова – рекао је Вулин.

Он је додао да је председник веома забринут и заинтересован за све што се дешава на простору на КиМ, те да ће све одлуке доносити на основу непосредног увида у све што се дешава на том простору.

– Ми смо као Војска спремни да испунимо свако наређење нашег врховног командатна, то је наш задатак. Какво ће наређење бити донето о томе ће одлучити врховни командант – истакао је Вулин.

Извор: Дневне.рс/СрбијаДанас

MD MONTEL