БЛИЦ ВЕСТИ

JP Putevi Brcko

За понедељак, 17. 12. 2018. годину.

Влада дистрикта Брчко данас је донела одлуку о висини стопе пореза на некретнине која ће се у наредној години обрачунавати по најнижој стопи од 0,05 одсто. Чланови Владе усвојили су измену и допуну правилника о подстицају за унапређење пољопривредне производње, одобрили смернице, те начинили измене дела правилника у погледу остваривања права на подстицај.

Влада је данас усвојила и правилник о унутрашњој организацији Канцеларије за превенцију борбе против корупције која ће имати укупно десет запослених, с тим да ће сада запослени у Канцеларији за жалбе и притужбе грађана бити распоређени у Канцеларију за превенцију борбе против корупције.

Иако је Дистрикт у суботу био завејан снегом, а јутрос прекривен ледом, у Полицији Брчко дистритка кажу да тoком викенда није било саобраћајних незгода са тежим последицама. Према речима Халида Емкића, шефа Оперативно – комуникацијског центра забележене су две саобраћајне незгоде код Буквичког брда и на магистралном путу Брчко – Бијељина, у која су три особе лакше озлеђене. Навео је и то да су путеви и поред отежаног промета ипак били проходни.

Пореска управа Брчко дистркта позива све грађане који су на својој пореској картици имали дете које се школовало а у међувремену је школовање завршено да о томе обавесте Пореску управу како им се не би ретроактивно зарачунао порез због изгубљеног права по основу пореских олакшица. Исто се односи и на оне пореске обвезнике који су због одбитка пореза на својој пореској картици водили властитог родитеља а да је исти преминуо. У оба ова случаја потребно је што хитније обавестити Пореску управу и извршити измену на властитој пореској картици.

Удружење пчелара „Брчко“, јуче је било домаћин трећих сусрета пчелара из региона, те едукативног предавања о штетности варое и заштити пчелињих друштава. Више од 200 пчелара из Хрватске, Србије и БиХ, присуствовало је предавању.

Одбојкашки клуб „Младост“ Брчко, вишеструки државни првак, након одрађених припрема вечерас путују у Швајцарску где ће се састати са одбојкашима Амрисњила. Утакмица ће се одиграти, у оквиру осмине финала ЦЕВ- Купа. Брчанска екипа је, осим Немање Божића који је добио ангажман у Катару, у пуном саставу.

MD MONTEL