НЕ МОРАТЕ ДА ЧИСТИТЕ, УТАБАЋЕМО САМИ!!!

JP Putevi Brcko

Из године у годину понављају се исти проблеми када је реч о чишћењу снега у Кондоминијуму.

Народне паре за одржавање путева узели су сви, и Комуналци и Путеви и ангажовани додатни комунални радници из околних места. Али када треба одрадити посао онда се лоптица пребацује од једних до других: НИСМО МИ, ТО РАДЕ ОНИ ТАМО, НАДЛЕЖАН ЈЕ НЕКО ДРУГИ, МИ СМО ОВО СМО, ОНО СМО, ОНИ СУ, НИСМО МИ!!! Докле тако господо менаџери године?

Ево како је почело. Наша читатељка није била лења те је још првог дана послала нам фотографију за коју тврди да је обишла цео град како би фотографисала неког комуналца да чисти улице. Успела је на једној раскрсници да ухвати СВА три „ангажована“ радника која су лопатама разгртала снег на пешачком прелазу. Три лопате на један Кондоминијум! Идеално!!!

Када је снег престао да пада, ударничке снаге за чишћење путева престале су да расчишћавају снег. Ево примера из села Липовац коју нам је послао наш читалац. Очигледно даље треба мештани да се потруде.

Мора се признати, ДАНАС је главна улица, која води према Бијељини, рашчишћења као и тротоар. Тачније ово мало сунца отопило је оно што су возила утабала. Али зато у насељу Илићка деца у школу иду мало путем мало утабаним делом тротоара. Два возила не могу да се мимоиђу улицама Илићке а слика деце на улици је више него језива.

Нису ово јединствени случајеви. Читав Кондоминијум годинама, па тако и ове зиме, пати се са нерадницима у ова два горе наведена јавна предузећа. Да се разумемо, нису радници криви за свој нерад већ руководиоци који од рада једино знају себи плату плус награду да исплате. Радници раде како им они нареде. А наредба је и овај пут била очигледна!!!

Могли би да кажемо да су први овогодишњи снег комуналци дочекали скромно – у кругу породице! А, ЗАРАД ОПШТЕГ ЗДРАВЉА СВИХ ГРАЂАНА СМАЊИЛИ СУ КОЛИЧИНУ СОЛИ НА ПУТЕВИМА! Није препоручљиво толико солити, може срце да нам откаже!!!

У нормалним срединама, у нормалним државама, за овакве ствари менаџери дају неопозиву оставку. Срећа код нас у Кондоминијуму то није случај. Код нас нема ни државе, а нема ни града, па самим тим немамо ни домаћина који ће да брине о свему. За нерад менаџери буду награђени а народ… ма кога је брига за народ!!!

НЕ ТРЕБА ДА ЧИСТИТЕ, УТАБАЋЕМО САМИ!!!

MD MONTEL