БЛИЦ ВЕСТИ

JP Putevi Brcko

У Председништву БиХ одржане су консултације о кандидату за председавајућег Савета министара. Предлог СНСД-а, да кандидат буде Србин и да то буде досадашњи министар финансија Републике Српске Зоран Тегелтија, добио је подршку свих странака које партиципирају у Представничком дому ПС БиХ.

Народна скупштина РС изабрала је нову Владу Републике Српске. Српска је добила 16. сазив Владе са 16 министарстава који ће, у наредне четири године, водити Радован Вишковић.

Брчански Парламент данас ће трећи пут наставити 37 редовну седницу, која је минуле среде прекинута на анализи Извештаја о финансијском пословању Фонда здравства Дистрикта, а у контексту одлуке Скупштине о трансакцији из вишка прихода за минулу годину два милиона марака за потребе ЈЗУ Медицински центар Брчко.

У организацији Градског културно-уметничког друштва синоћ је у Дому културе одржан 10. јубиларни фестивал тамбурице. Поред домаћина, публика је уживала и у композицијама тамбурашких група из Добоја, Орашја и Горњег Рахића.

Женски кошаркашки клуб „Брчанка“ и „Јединство“ из Тузле одиграли су комшијску дерби утакмицу у дворани Техничке школе у Брчком у којој је домаћа екипа побиједила 87 : 62.

MD MONTEL