Специјалци МУП-а добили батине

JP Putevi Brcko

И. А. из Бањалуке ухапшен је због сумње да је у ноћи између суботе и недјеље претукао два припадника Специјалне јединице полиције МУП Републике Српске, сазнаје Српскаинфо а преноси БН РТВ.  

Обрачун се десио у ноћном клубу „Опиум“ у центру Бањалуке, а том приликом специјалци су задобили тешке тјелесне повреде због чега им је указивана и љекарска помоћ.

Како незванично сазнајемо, мотив сукоба је то што су припадници Специјалне јединице полиције покушали ући у клуб наоружани, што им И. А. није дозволио, јер ту наводно ради као обезбјеђење.

У полицијској управи Бањалука потврдили су, наводећи иницијале, да су ухапсили И. А. због наношења тешких тјелесних повреда.

– Он се сумњичи да је у угоститељском објекту нанио повреде двојици мушкараца због чега им је указана љекарска помоћ у Универзитетском клиничком центру Републике Српске – рекла је портпарол ПУ Бањалука Марија Маркановић.

Нису били на дужности

Она је потврдила да повријеђени мушкарци јесу припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске, али да то вече нису били на дужности.

– О свим околностима упознат је дежурни тужилац Окружног јавног тужилатшва Бањалука, који је наложио да се у редовној процедури достави извјештај против осумњиченог – појаснила је Маркановићева.

Извор близак истрази појаснио је да се то дешавало пред крај радног времена. Он је рекао да је И. А. приликом обрачуна једном од полицајаца нанио повреду јагодичне кости.

– Други полицајац прошао је много теже, њему је И. А. сломио вилицу и избио неколико зуба – појашњава наш саговорник.

„Прва ласта Бањалуке“

Један од очевидаца овог инцидента испричао је за Српскаинфо да се све дешавало у близини улаза у клуб.

– Видио сам неко комешања, а онда и да је дошло до туче. Касније сам чуо да је неко причао да је ријеч о припадницима Специјалне полиције МУП Републике Српске који су у клуб покушали ући са пиштољем, што им избацивач није дозволио. Чуо сам да неко прича и да је између њих дошло до сукоба у тоалету клуба – каже овај очевидац.

И. А. је у Бањалуци познат и као „Прва ласта Бањалуке“, јер је више година побјеђивао у скоковима с градског моста.

Радио је у неколико ноћних клубова као избацивач, па је више пута привођен због наношења повреда.

Он је у мају ове године био приведен у склопу акције „Арсенал“ због трговине дрогом. Међутим, пуштен је на слободу, а одмах је демантовао и тврдио да нема никакве везе са трговином дрогом.

Само дан послије ове акције он је поново саслушан у полицији, тада због сумње да је мотоциклом ударио дјевојчицу у бањалучком насељу Лауш, а затим побјегао.

Током протеклих година било је више туча и обрачуна у ноћном клубу „Опиум“, који се налази у центру у Бањалуке, у хотелу „Босна“.

Јуче из овог клуба нисмо успјели добити коментар шта се у суботу увече дешавало.

MD MONTEL