Ристовски поручио: Додик ме преварио

Kolubara

„Жао ми је једино што ме је, изгледа, Додик преварио. Обећао је паре за филм, али се више не јавља. Биће то моје велико разочарање ако тако остане“, каже Ристовски.

Након више од седам година, Лазар Ристовски успио је да сними историјски спектакл „Краљ Петар Први“, инспирисан романом „Чарапе краља Петра“ Милована Витезовића.

Глумац и продуцент каже у интервјуу недеље за Курир да му је ова улога као и цио филм по много чему најважнији у животу.

Држава Србија дала је комплетан новац да се сними серија „Краљ Петар Први“.

„Филм под истим насловом финансиран је дијелом од новца који је пројекат добио на конкурсима као и други српски филмови, и то много мање, и добио је новчану помоћ од града Новог Сада и Београда. Остатак новца, од скоро два милиона евра, дали су спонзори, а дио новца смо уложили ми као породица, то јест, наша продуцентска кућа „Зилион филм“, каже Ристовски.

Додаје да је уложио сам и сав новац који је добио од карата из претпродаје, које је, како наводи, дао по дупло јефтинијој цени да би филм учинио приступачним сиромашнијем дијелу друштва.

Наглашава да зато овај филм дјелује тако моћно.

„Жао ми је једино што ме је, изгледа, Додик преварио. Обећао је паре за филм, али се више не јавља. Биће то моје велико разочарање ако тако остане“, каже Ристовски, који је у недавној кампањи подржао Додика.

Иначе, права за телевизијску премијеру филма „Краљ Петар Први“ откупила је БН ТВ.

Филм ће бити емитован у програму БН ТВ, у ударном термину, након 1. марта наредне године.

Извор: БН ТВ

MD MONTEL