За дочек Нове 2019. године у Брчком наступају „Пилоти“

JP Putevi Brcko

Градоначелник Брчко дистрикта БиХ Синиша Милић на данашњој конференцији за новинаре најавио је да ће за дочек 2019. године на Тргу младих у Брчком наступит рок бенд „Пилоти“.

„С обзиром да се прошлогодишњи концерт, када је наступио Жељко Самарџић, показао као врло успјешан, и ове године смо одлучили да организујемо дочек Нове године године на отвореном. Захваљујући одређеним уштедама које смо направили у овом буџету издвојили смо 30.000 КМ за рок групу Пилоти, једна од најпознатијих рок група са простора бивше Југославије. Ја се надам да ће концерт бити успјешан и да ће привући доста људи из Брчког, али и других мјеста Босне и Херцеговине као и окружења“, рекао је Милић.

Он је истакао да је циљ ове активности да прерасте у неку врсту традиције, али и туристички догађај.

„Можемо видјети да Бања Лука, Сарајево и многи други градови БиХ од дочека Нове године праве и туристички догађај и требамо размишљати у том правцу. Наравно, на самом Тргу потребно је уз то и обогатити садржаје како би та новогодишња ноћ заиста протекла у добром расположењу и привукла људе и са стране који у својим срединама немају такав организован дочек“, истакао је Милић.

Градоначелник је најавио да ће, као и претходних година, у новогодишњој ноћи обићи и дежурне службе у граду које новогодишњу ноћ проводе радно.

„Надам се да ће новогодишња ноћ протећи у складу са очекивањима и да ће наше дежурне службе, ватрогасци, полиција и медицински радници имати што мање посла. Они заслужују нашу подршку и пажњу, јер ће у вријеме нашег славља бити на својим радним мјестима и побринути се да све протекне у најбољем реду. Као што је то и до сада била традиција посјетићу и Радио Брчко и честитати Нову годину слушаоцима, а 1. јануара планирана је посјета породилишту и даривање првог новорођенчета у 2019. години“, казао је Милић.

MD MONTEL