На Сајаму меда, прехрамбених и традиционалних производа око 60 излагача

JP Putevi Brcko

– У Шамцу је данас отворен дводневни Сајам меда, прехрамбених и традиционалних производа изложбено-продајног карактера на којем учествују 63 излагача из шамачке и околних општина.

Манифестацију је организовао Центар за културу у сарадњи са општином Шамац.

На сајму, који ће бити одржан у хотелу “Плажа” и на градском тргу, излагачи ће представити производе од меда, воћа, млијека и месне прерађевине, те народне рукотворине, корпе од прућа, производи од дрвета и друго.

Шамац – Ђорђе МилићевићМанифестацију је отворио начелник општине Шамац Ђорђе Милићевић, који је рекао да је ово јубиларни 10. сајам, те да га посебно радује велики број излагача који од првог првог сајма излажу своје производе.

– Прошле године сајам је добио додатни број излагача из области прехрамбене индустрије, те смо дио изложбеног простора преселили на градски трг, што је урађено и ове године. Радује ме истрајност и настојање општине Шамац и новоформираног Центра за културу да у наредним годинама ова манифестација буде препознатљива у регији – каже Милићевић.

Шамац – дводневни Сајам меда, прехрОн је посебно захвалио Министарству спољне трговине и економских односа БиХ који су издвојили 12.000 КМ за подршку сајму и тако помогли општини Шамац да квалитетније организује ову сајамску манифестацију.

– Имамо велики број излагача из регије који производе мед и ово је прилика да размијене искуства. И ове године ћемо организовати неколико округлих столова који им могу бити од велике користи – каже Милићевић.

Шамац – дводневни Сајам меда, прехрОн додаје да општина Шамац кроз подстицаје у пољопривреди помаже Удружењу пчелара на овом подручју, који су и ове године уврштени у Правилник о подстицајима на општинском нивоу и биће им додијељено око 10.000 КМ.

Представник Центра за културу Јасна Маринковић истакла је да су посебно поносни на излагаче из Удружења пчелара “Маслачак”, који су од првог дана на сајму и изразила наду да ће сарадња наредних година бити још боља.

Извор: СРНА

MD MONTEL