Погледајте који су нерадни дани у РС за вријеме новогодишњих и божићних празника

JP Putevi Brcko

– Нерадни дани у Републици Српској су 1. и 2. јануар, те 9. јануар – Дан Републике Српске, објављено је из Владе РС. У дане празника Републике Српске не раде републички органи и организације, органи јединице локалне самоуправе, предузећа, установе и друге организације и лица која професионално обављају услужне и производне дјелатности.

– Вјерски празник је православни Божић, који се празнује на Бадњи дан и дан Божића, тако да вјерници православне вјероисповијести имају право на плаћени изостанак са радног мјеста 6. и 7. јануара – наведено је у саопштењу.

У складу са Законом о празницима Републике Српске, вјерски празник је католички Божић, који се празнује на Бадњи дан и дан Божића, тако да вјерници католичке вјероисповијести, у дане 24.12.2018.године (понедјељак) и 25.12.2018. (уторак) имају право на плаћени изостанак са радног мјеста.

Министарство управе и локалне самоуправе Републике Српске обавјештава јавност да је, на главном сајту Владе Републике Српске, објављен Календар републичких и вјерских празника у Републици Српској за 2019. годину.

На овај начин грађани Српске су информисани о предстојећим празницима у наредној години, а о сваком појединачном празнику, ресорно Министарство ће објављивати саопштење за јавност!

ИЗВОР: Независне

MD MONTEL