Светосавска омладинска заједница прикупља помоћ за најугроженије

JP Putevi Brcko

Хуманитарни пакети састојаће се од  хране, одјеће и осталих свакодневних потребштина, а прикупљају се и новчана средства за набавку печеница  најугроженијим породицама за предстојећи Божић.

Огњен Окиљ, члан Управног одбора Светосавске омладинске заједнице каже да је акција почела спонтано када су чланови Светосавске омладинске заједнице одлучили да прикупе помоћ за једну породицу која је живјела у оскудним условима са троје мале дјеце.

„Често нисмо ни свјесни колико смо богати, док не дођемо у прилику да видимо људе који живе испод сваког минимума“, истакао је Окиљ.

Према његовим ријечима, све више је људи који признају да нису у могућности да живе без помоћи других и сами се јављају на адресу Светосавске омладинске заједнице.

Сви грађани који желе да се прикључе овој хуманитарној акцији и на тај начин помогну и обрадују своје суграђане могу то учинити у свим Храмовима Српске православне цркве у Брчком.

Хуманитарна акција траје до краја децембра, а у плану Светосавске омладинске заједнице је и хуманитарни концерт духовне музике за Брчака Бориса Бједова коме је потребна трансплантација бубрега. Kонцерт етно групе „Траг“ је најављен за јануар 2019. године.

На крају да кажемо да Светосавска омладинска заједница Брчко организује промоцију књиге “Чуда српске светитељке – Анастасија” аутора академика доктора Драгана Дамјановића.

Промоција је заказана за недељу 23. десембра у сали парохијског дома храма Свете Петке у Грчици са почетком у 16 часова.

Извор: РадиоБрчко

MD MONTEL