Стефановић: Ухапешени актери паљења куће новинара Милана Јовановића

JP Putevi Brcko

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић саопштио је данас да је расветљен случај паљења куће новинара Милана Јовановића и да су ухапшени осумњичени налогодавац и двије особе које су осумњичене да су извршиле ово кривично дело.

Стефановић је, на конференцији за штампу, рекао да је два лица А.М. (1993) и Б.С.Ц. (1981) за ово кривично дјело ангажовао И.Н. (1977) из општине Гроцка.

„Осумњичени И. Н. дао је новац А. М. за извршење овог кривичног дела. А.М. се заједно са пријатељицом Б.С.Ц. одвезао до куће новинара Јовановића. А.М. је изашао из возила, разбио прозор циглом и убацио флашу са бензином. Након тога су побегли“, пренио је он.

Стефановић је казао да је након два дана А. М. добио од И. Н. договорени новац.

„Полиција је обезбедила потпуно признање за директно извршење кривичног дела. Истрага се наставља у правцу других лица која могу бити повезана са извршењем овог кривичног дела“, рекао је министар.

Он је истакао да је полиција покалаза да добро ради свој посао, да може да истражи свако кривично дјело и дође до оних који узнемиравају друштво и чине кривична дјела.

„Веиома нам је важно да грађани виде да су сигурни, безбедни и да нађемо и налогодавце кривичних дела“, нагласио је Стефановић.

Напад на се десио у ноћи између 11. и 12. децембра када је на Јовановићеву кућу бачен молотовјев коктел. Он и супруга су успјели да се извуку али су кућа, гаража и аутомобил у потпуности изгорјели.

Извор: Независне

MD MONTEL