Данас јаче наоблачење са падавинама

JP Putevi Brcko

Ујутро ће преовладавати суво, али се од поднева очекује јаче наоблачење, које ће на сјеверу, у централним предјелима и истоку донијети падавине, од росуље, кише до ледене кише и снијега у планинама, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Вјетар ће у првом дијелу дана бити умјерен до јак југозападни, а касније умјерен сјеверни, који ће у планинама бити нешто јачи.

Јутарња температура ваздуха од два до седам степени, у планинама на истоку до минус један са слабим мразом. Највиша дневна температура ваздуха од пет до 10, на сјеверу и југу понегдје и степен-два виша, док ће у планинама бити до три степена Целзијусова.

Метеролози су и за наредне дане најавили хладно вријеме са сунчаним интервалима у већини крајевима, а на планинама провијавање слабог снијега.

Веће наоблачење на планинама очекује се у уторак, 25. децембра, па је у тим крајевима током дана могуће слабо провијавање снијега, као и на сјевероистоку, док ће у осталим подручјима бити мало сунчаних интервала. Највиша дневна температура ваздуха од нула до пет степени, у планинама око минус два степена Целзијусова.

Слично вријеме очекује се и у сриједу и четвртак, 26. и 27. децембра децембра. Највиша дневна температура ваздуха до седам степени, на југу неколико степени више, док ће у планинама бити хладније.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, данас преовладава умјерено до претежно облачно вријеме. Киша је падала прије подне падала понегдје на истоку и сјевероистоку.

Највиша температура ваздуха данас је измјерена у Рибнику гдје је у 14.00 часова било 15 степени, а потом у Неуму гдје је измјерено 14 степени, док је степен нижа била у Бихаћу и Широком Бријегу. Бјелашница је била најхладнија са минус једним степеном.

MD MONTEL