Полиција у Бањалуци привела Давора Драгичевића

JP Putevi Brcko

Припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске јутрос су у Бањој Луци привели Давора Драгичевића, оца страдалог младића Давида Драгичевића, потврдио је за klix.ba адвокат Ифет Ферагет.

“Још увијек провјеравам информације, али колико знам, Давор је приведен јер се није одазвао на позив за саслушање. Више детаља за сада немам”, казао нам је Ферагет.

Информацију о привођењу Драгичевића на Фацебоок групи “Правда за Давида” потврдила је и његова бивша супруга и Давидова мајка Сузана Радановић.

Подсјећамо, МУП РС прије неколико дана је саопћио да су против Давора Драгичевића и још 19 особа, међу којима је и заступник у НСРС Драшко Станивуковић, поднесене кривичне пријаве због окупљања испред Народне скупштине Републике Српске 17. децембра, у вријеме одржавања посебне сједнице на којој је изабрана нова влада.

Према наводима полиције, чланови групе “Правда за Давида” поступили су супротно Закону о јавном окупљању и Закону о јавном реду и миру РС. Такођер, како су навели, наставља се полицијски рад с циљем утврђивања постојања елемената извршеног кривичног дјела угрожавање сигурности.

Чланови групе “Правда за Давида”, 17. децембра су изнијели тешке оптужбе на рад МУП-а и негодовали због поновог избора Драгана Лукача за министра унутрашњих послова РС-а.

Извор: klix.ba

MD MONTEL