БЛИЦ ВЕСТИ

JP Putevi Brcko

 – Руководство Владе и Скупштине Брчко дистрикта синоћ су уприличили новогодишњи коктел којим је обележен завршетак ове пословне године. Окупљеним званицама из јавног, друштвеног, политичког и верског живота те представницима невладиног сектора и грађанима обратили су се заменик градоначелник Анто Домић, председник Скупштине Брчко дистрикта Есед Кадрић те градоначелник Брчко дистрикта Синиша Милић.

 – Тужилаштво Брчко Дистрикта доказало је оптужбе против службенице Дистрикта Славице Вујић из Брчког за обману при добијању средстава за санацију објекта оштећеног поплавама. Судећи јој по оптужници из јуна ове године брчански Основни суд неправоснажно је осудио Вујић на казну затвора од три месеца. Тужилаштво Дистрикта подигло је оптужницу против Вујић због сумње да је давањем неистинитих и непотпуних података о својој имовини остварила неприпадајуће новчане погодности из локалног буџета. Вујић је оптужена да је у поступку за отклањање и ублажавање последица поплава из 2014. године за себе осигурала противправну имовинску корист у износу од 23.000 КМ стоји у саопштењу из Тужилаштва Дистрикта.

 – Жупна црква „Пресветог Срца Исусовог“ у Брчком синоћ је била испуњена верницима који су са одушевљењем испратили традиционални Божићњи концерт. Тематске песме у извођењу црквеног збора, те казивања министраната, дотакле су се, зачећа, рођења, као и живота Исусова.

 – Градоначелник Брчко дистрикта данас ће уручити новогодишње пакетиће деци у вртићу „Наша дјеца“ у „Еш“ насељу, и деци учесника пројекта „Напредујмо заједно“ у организацији Друштва психолога Брчко дистрикта – Грчица.

 – На 14. Државном „WU SHU“ првенству БиХ у Тузли наступила су и два такмичара из Спортског друштва „Побједник“ Брчко и Клуба борилачких вештина „Самбо“ Брчко у дисциплини „Light Sande“. Ирма Мартиновић је победама изборила титулу јуниорске првакиње БиХ, а Реџеп Бркић је постао вице првак БиХ.

MD MONTEL