ОВОГОДИШЊА САХРАНА ЈЕЛКЕ ОДЛОЖЕНА

JP Putevi Brcko

Почетком XXI Века владари свих живота у Кондоминијуму приликом изградње Трга и пешачке зоне озидали су и подест за инфо екран. Још тада се влас није могла сагласити коју марку „плазма“ екрана треба уградити.

И, како су године пролазиле и технологија се мењала, градски оци Кондоминијума успели да се усагласе да „паметни град“ треба да добије и паметни „ЛЦД“ тач-екран. Наравно и даље је спорно остало који од јапанских произвођача је довољно добар да мештани Кондоминијума по њему трљају прстом у жељи да буду што боље обавештени о свим активностима у Кондоминијуму.

У међувремену оивичени мермерни подест послужио је да се у њему сахрањује новогодишња јелка. Према информацијама из кругова блиских нашим владарима, сахрањивање партијске јелке и подшпрајцавање исте коштало нас је сваке године између петнаест и двадесет хиљада марака. Тако сахрањена јелка стајала је до парастоса када су Комуналци полумртво тело јелке вадили те исту носили на отпад да почива у вечним ловиштима док се не осуши.

Поједини грађани кондминијума тврдили су да је након парастоса јелка враћана власнику да се брине о њој до наредних празника те да је једна иста јелка издржала чак четири сахране, четири парастоса као и четири наплате.

Упркос обављеним припремама, те ископавању раке за укоп покојне јелке, овогодишња сахрана је стопирана услед недостатка подобне партијске јелке. Рака је преко ноћи затрпана и остаће таква до наредне године… док не израсте нова јелка која ће пред наредне празнике бити сахрањена!!!

MD MONTEL