OVOGODIŠNJA SAHRANA JELKE ODLOŽENA

KOLUBARA Brčko

Početkom XXI Veka vladari svih života u Kondominijumu prilikom izgradnje Trga i pešačke zone ozidali su i podest za info ekran. Još tada se vlas nije mogla saglasiti koju marku “plazma” ekrana treba ugraditi.

I, kako su godine prolazile i tehnologija se menjala, gradski oci Kondominijuma uspeli da se usaglase da “pametni grad” treba da dobije i pametni “LCD” tač-ekran. Naravno i dalje je sporno ostalo koji od japanskih proizvođača je dovoljno dobar da meštani Kondominijuma po njemu trljaju prstom u želji da budu što bolje obavešteni o svim aktivnostima u Kondominijumu.

U međuvremenu oivičeni mermerni podest poslužio je da se u njemu sahranjuje novogodišnja jelka. Prema informacijama iz krugova bliskih našim vladarima, sahranjivanje partijske jelke i podšprajcavanje iste koštalo nas je svake godine između petnaest i dvadeset hiljada maraka. Tako sahranjena jelka stajala je do parastosa kada su Komunalci polumrtvo telo jelke vadili te istu nosili na otpad da počiva u večnim lovištima dok se ne osuši.

Pojedini građani kondminijuma tvrdili su da je nakon parastosa jelka vraćana vlasniku da se brine o njoj do narednih praznika te da je jedna ista jelka izdržala čak četiri sahrane, četiri parastosa kao i četiri naplate.

Uprkos obavljenim pripremama, te iskopavanju rake za ukop pokojne jelke, ovogodišnja sahrana je stopirana usled nedostatka podobne partijske jelke. Raka je preko noći zatrpana i ostaće takva do naredne godine… dok ne izraste nova jelka koja će pred naredne praznike biti sahranjena!!!

MD MONTEL