Правда за Давида дала захтјеве

JP Putevi Brcko

„Тражим смјену односно хапшење свих лица који су на било који начин умијешани у убиство мог сина, Давида Драгичевића Ђакца“, поручили су у отвореном писму Давор Драгичевић, отац убијеног младића Давида, и група „Правда за Давида“. Рок је 30. 12. до 18 часова за када је најављен велики протестни скуп у Бањалуци.

Захтјев за оставку:

1. Драгана Лукача
(министар унутрасњих послова РС)

2. Дарка Илића
(начелник Управе за организовани криминал)

3. Дарка Ћулума
(директор Полиције РС)

4. Жељка Карана
(патолога и начелника Завода за судску медицину РС)

5. Желимира Лепира
(тузиоца)

6. Далибора Вреће
(тужиоца)

Због њихове уплетености у недопуштене радње спречавања доказивања и заташкавања убиства мог сина Давида Драгичевића како би се на тај начин заштитиле институције РС, јер је очигледно да Лукач и остали више не уживају подршку својих сарадника, грађана, а по нашим сазнањима и добар дио припадника полиције није за њих.

У интересу грађана инсистираћу да сви наведени дају оставке јер су ово намјерно урадили како би украли вријеме и помогли убицама. Оставке захтијевам због моралних разлога а њихову кривичну одговорност ће утврдити Тужилаштво БиХ. Да се до 30.12. до 18:00х, тј. до почетка скупа ПзД, ухапсе: Филип Цулум, Ђорђе Рађен, Зоран Бошњак, Микица Марјанац, Синиша Којдић, инспектор Бојан Карановић.

Такође да се под мјере наџора ставе остали неименовани који су одржали криминалну пресс конференцију МУП-а РС 26.3. гдје су други пут убили Давида Драгичевића. Овим нашим захтјевима рок испуњења је 30.12., недјеља, до 18:00х. Не буду ли испуњени ови наши захтјеви, ми не одлазимо са трга Давида Драгичевића, и за све остало шта се буде догађало послије тог момента искључиву одговорност сносиће Милорад Додик, Жељка Цвијановић, сви припадници МУП-а РС и Тужилаштво РС.

Самим чином мога хапшења, мајке Сузане, блиских људи око нас, дана 25.12. и околности које су довеле до тог чина мени је јасно, а и свим људима који су стали иза мене и мог убијеног сина Давида Драгичевића, какве су њихове намјере. Јасно и гласно кажем да то нећу ни дозволити ни допустити. Убили су ми дијете и стаћу испред људи који ме подржавају и ако треба у тој борби даћу први свој живот за Давида Драгицевића Ђакца и за људе који стоје иза мене и мог сина.

Мир и достојанство смо показивали свима преко 10 мјесеци и једино што смо добили од тих институција, тј конкретан одговор је дан 25.12. кад су покушали на нелигитиман начин и незаконски да нас убију и да нас униште. Читав свијет је видио прекомјерну употребу силе над голоруким народом, женама, дјецом и према недужним грађанима ове државе.

Поред слика које су обишле свијет полицијска бруталност је достигла свој врхунац унутар полицијске станице мимо очију јавности гдје су људи били изложени физичком и психичком малтретирању што министар полиције негира.

Самим чином МУП-а РС и Тужиластва РС нећу дозволити да будем убијен и ликвидиран као и мој покојни син Давид Драгичевић и једино што мени преостаје и људима око мене јесте да у овој борби идемо до краја. Опроста и заборава нема. Сасвим свјестан чињенице и одговорности према људима који су стали уз мене, позивам међународну заједницу и све њихове представнике у БиХ да у оквиру својих надлежности реагују под хитно како бих ја добио задовољштину а људи који ме прате посљедњих дана предстојеће празнике дочекали у својим домовима, а не на улици“, наведено је у отвореном писму Давора Драгичевића, оца убијеног младића Давида Драгичевића и групе „Правда за Давида“.

Извор: БН ТВ

MD MONTEL