ХИЉАДЕ ЉУДИ БЛОКИРАЛО БЕОГРАД! Траже оставку Стефановића

JP Putevi Brcko

Протест “Један од пет милиона” одржава се у центру Београду. Неколико хиљада грађана испунило је Студентски трг и Васину улицу, одакле су се упутили у протестну шетњу центром града. Организатори протеста су листи захтева вечерас додали још један – смену министра полиције Небојше Стефановића.

Према процени репортерке Н1, на вечерашњем протесту се окупило више грађана него прошле суботе. Учесници протеста су дували у пиштаљке и носили транспаренте са натписима “Има нас пет милиона”, “Доста лажи пензионери су гладни”, “Шетам не желим да одем”, “Реке вам не дамо, реците не МНЕ”…

Прво се обратио глумац Бранислав Трифуновић који је окупљенима поручио да ако их питају ко је организатор протеста, они одговоре (председник Србије) Александар Вучић, јер да није њега, не би било ни протеста.

Затим је говорио новинар Срђан Шкоро који је грађанима пожелео срећну Нову годину без Вучића.

Окупљенима се обратио и председник Месне заједнице Ракита Десимир Стојанов који је рекао да мештани тог села траже “само мир и реку”. Поручио је и да инвеститору мини хидроелектране у том месту неће дозволити да прође кроз његову дедовину.

Организатори протеста поновили су своје захтеве да се расветли убиство Оливера Ивановића, да се открију налогодавци напада на новинаре и опозиционаре, као и да опозиција добије пет минута простора у Дневнику РТС-а. Тим захтевима је додат још један – смена министра унутрашњих послова Небојше Стефановића.

Учесници скупа кренули су затим у протестну шетњу од платоа, преко Македонске, Светогорске, Таковске и Улице краља Милана до Трга Славија.

Колону је код Дома омладине покушала да пресретне група од стотињак људи која је носила транспаренте “Не дамо Косово”. Њих је полиција, међутим, зауставила и инцидената није било.

Бранислав Трифуновић упозорио је окупљене да на траси шетње може доћи до провокација, али је замолио да на њих одговарају осмесима и пољупцима.

Извор: дневнижурнал

MD MONTEL