Службеница Дистрикта осуђена за обману при добијању помоћи из буџета

JP Putevi Brcko

Три мјесеца затвора за обману при добијању средстава са санацију објекта оштећеног поплавама

Тужилаштво Брчко дистрикта БиХ доказало је оптужбе против службенице Дистрикта Славице Вујић (55) из Брчког за обману при добијању средстава са санацију објекта оштећеног поплавама. Судећи јој по оптужници овог тужилаштва из јуна ове године Основни суд Брчко дистрикта неправоснажно је осудио Вујић на казну затвора у трајању од три мјесеца.

Подсјетимо, Тужилаштво Дистрикта подигло је оптужницу против Вујић због сумње да је давањем неистинитих и непотпуних података о својој имовини у управном поступку остварила неприпадајуће новчане погодности из локалног буџета. Службеница Дистрикта оптужена је да је у поступку за отклањање и ублажавање посљедица поплава из 2014. године за себе осигурала противправну имовинску корист у износу од 23.000,00 КМ. Њој је стављено на терет да није дала податке да је осим стамбеног објекта оштећеног у елементарној непогоди такође власник и друге стамбене јединице у овом граду, усљед чега јој је умјесто 10.000,00 КМ припадајућих по програму додијељено 33.000,00 КМ.

Оцјењујући да су доказани оптужни наводи Основни суд је оптужену огласио кривом за кривично дјело Обмана при добијању кредита или других погодности (из члана 262 став (2) Кривичног закона Брчко дистрикта БиХ). Ова пресуда није правоснажна будући да је оптужена, једнако као и Тужилаштво Дистрикта, може побијати жалбом.

MD MONTEL