ПОРАЖАВАЈУЋА ТОП ЛИСТА ХРВАТСКА ПРОГЛАШЕНА НАЈГЛУПЉОМ ЗЕМЉОМ НА СВИЈЕТУ: ‘Обожавају ратне злочинце, бирају најгору власт и не знају ријешити проблеме’

JP Putevi Brcko

“Они мрзе свакога ко је ‘друкчији’ (који није Хрват, католик, конзервативац, хетеросексуалац…) јер су неспособни сами ријешити стварне проблеме попут корупције и непотизма. За те проблеме окривљавају оне ‘друкчије’ тврдећи да мрзе Хрватску”, написао је један коментатор тумачећи зашто Хрватску сматра глупом земљом

Већ неколико година на интернетској страници TheTopTens, на којој се излиставају разноразне листе “десет овога и онога” Хрватска високо котира у категорији најглупљих земаља. Листа најглупљих земаља (што већ само по себи може звучати глупо) излистава се и слаже на темељу гласова читалаца.

Прошле године Хрватска је на истој листи заузела четврто мјесто иза Индије, Сјеверне Кореје и САД-а, а ове године је гласовима читалаца на интернетској страници TheTopTens проглашена најглупљом земљом испред САД-а, Сјеверне Кореје и Србије.

“Ти момци не желе ништа више осим да буду Нијемци”

Осим гласова читалаоци на овој страници могу оставити и свој коментар образлажући зашто неку земљу сматрају глупом, односно глупљом од осталих. Коментара у вези Хрватске чак је више од хиљаду. Доносимо их неколико који су изазвали највише реакција.

“Људи који обожавају ратне злочине и ратне злочинце”, написао је неки коментатор алудирајући на Хрвате. Уједно је испровоцирао одговор извјесне Лусинде која је написала: “Занимљиво је како се људи осјећају слободнима говорити о теми о којој не знају ништа. Из које сте ви паметне и добро информисане земље?”

“Желе бити нацисти. Ти момци не желе ништа више осим да буду Нијемци… То их ставља у посебну категорију глупана”, написао је други.

“Неспособни су сами ријешити своје проблеме”

“Хрватски народ је толико глуп. Земља је тако предивна, али људи из Владе (углавном ХДЗ-а) узимају новац само за себе тако да земља бива све сиромашнија док глупи грађани увијек гласују за најгору владу и онда буду изненађени када схвате да новца више нема. Такође, већина људи слуша ужасну музику већином с Косова (???) која се назива “цајке” и звучи застрашујуће, а слушају је углавном глупи људи који уопште не маре за то. У сваком случају, због глупих људи ово је скроз сј**ана земља”, упустио се у анализу један коментатор.

“Велики утиецај цркве у свим подручјима живота, посебно у образовању, нанио је велику штету! Они мрзе свакога ко је ‘друкчији’ (који није Хрват, католик, конзервативац, хетеросексуалац…) јер су неспособни сами ријешити стварне проблеме попут корупције и непотизма. За те проблеме окривљавају оне ‘друкчије’ тврдећи да мрзе Хрватску! Но, има дијелова Хрватске попут Истре и Кварнера који су прекрасни и гдје живе углавном толерантни људи без предрасуда”, стоји у једном од хиљаду коментара.

Извор: нет.хр

MD MONTEL