Додик: Давор бјежи од закона!?

JP Putevi Brcko

Чланови и симпатизери групе „Правда за Давида“ покушали су 30. децембра да изврше државни удар у Бањалуци, када им је тај план, који су претходно детаљно разрадили, пропао, они су се разбежали и посакривали како не би пред институцијама одговарали за своје поступке. 

Ово је, између осталог, у интервјуу за „Ало!“ поручио Милорад Додик, председавајући председништва БиХ, коментаришући нестанак Давора Драгичевића, оца трагично настрадалог младића Давида Драгичевића, и још неколицине чланова поменуте групе, као и њихов последњи скуп одржан претпоследњег дана прошле године.

Он каже да је ситуација у Бањалуци мирна и, што је, каже, најбитније, стабилна.

„Оно што су они могли да ураде, урадили су дан прије Нове године – протесте које су им одобрили државни органи злоупотријебили су, чинили су нереде по граду и сада, кад морају сносити одређене посљедице, они су нестали“, навео је Додик.

Према његовим ријечима, неки од њих су организовали тајне састанке, за које смо тек сазнали од њихових учесника, на којима су планирали како да се заузму институције Републике Српске и да, по њиховој терминологији, изврше државни удар и покушају да преузму власт.

„Они су након тог 30. суочени с одлучним одговором државних институција које нису дозволиле да то прође без реакција, па су побегли, као што је и Давор Драгичевић. То нам показује да он бежи од сазнања да је прекршио закон. И неки други се скривају и крију друге, али се оглашавају преко друштвених мрежа, тако смо и сазнали за причу о државном удару“, рекао је Додик.

Каже да су због свега сада на себе навукли гнев грађана Бањалуке.

„Једно је истина и правда и нема ко то не подржава, али случај Давида Драгичевића једино могу да ријеше органи Тужилаштва и суда и нико други. Не може улица да узима правду у своје руке, на шта би то личило?..

Додик сматра да је тужилаштво главни кривац.

„Као грађанин, ако само то уопште могу да будем, сматрам да је Тужилаштво главни кривац нечињења и стварања лажне представе. Мислим да се Тужилаштво само заплело у своје процедуре, подигло налог за истрагу поводом наводног убиства. Међутим, нису могли то да докажу, а сада се не могу ни повући ни ићи даље, јер нема доказа за даље. Када би се повукли, било би да је претходна одлука била мотивисана под притиском улице. Тужилаштво на све треба да да одговоре, а не неко од нас из политике“, казао је Додик.

Извор: БН ТВ

MD MONTEL